Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
200 gebruikte machines verkocht in 9 jaar
AKS verkocht in krap 9 jaar meer dan 200 machines.

200 gebruikte machines verkocht in 9 jaar

AKS Lifting Equipment bestaat krap negen jaar. Toch wist de in Amersfoort gevestigde full service lifting equipment specialist in die korte tijd wereldwijd 200 volledig gereviseerde overslagmachines te verkopen. En altijd volgens het adagium “Een eerlijke machine voor een eerlijke prijs.”

AKS Lifting Equipment is gespecialiseerd in de wereldwijde handel in gebruikte overslagmachines. “De machines worden gebruikt in de recycling, schroot en havenmarkt”, vertelt directeur en mede-eigenaar William van der Kleij. “Wij kopen deze machines op vanuit heel Europa, reviseren ze en verkopen of verhuren ze wereldwijd.” En met succes. Want ondanks het feit dat Van der Kleij en zijn compagnon Harry Pater AKS pas in 2012 begonnen, wisten ze in die korte tijd 200 machines – vooral van de merken Sennebogen, Liebherr en Fuchs – over de hele wereld te verkopen. Van der Kleij: “Onze jarenlange kennis en ervaring staan garant voor een eerlijke machine tegen een eerlijke prijs. Blijkbaar doen we dat goed.” AKS onderscheidt zich door een gedegen aanpak van het inkoop- en reparatieproces, legt de directeur uit.. “AKS geeft werkelijk een meerwaarde aan de machines die we in- en verkopen. Om dit te realiseren wordt iedere machine eerst uitvoerig geïnspecteerd, voordat er daadwerkelijk tot koop wordt overgegaan. Op deze manier komen we zelden voor verrassingen te staan en weten we wat we kunnen verwachten indien machines naar de werkplaats in Amersfoort komen.”

Aan de hand van de uitgevoerde inspectie wordt de machine gereviseerd. Dat wat niet goed is wordt gerepareerd of vervangen en de machine krijgt een onderhoudsbeurt. Tevens wordt de machine opnieuw of eventueel in klantkleuren gespoten, zodat deze ook optisch weer in goede staat is en klaar voor een tweede leven. “Onze machines kunnen ‘turn-key’ worden afgeleverd. De complete demontage, transport en montage kan door ons vakkundig en goed opgeleid team worden uitgevoerd.”

Naast de revisie van overslagmachines staat de jarenlange kennis en ervaring met overslagmachines ook borg voor een gedegen advies over het toepassen van overslagmachines en bijbehorende grijpers of andere attachments. “Dat geldt voor zowel de recycling, de schroot of de havenmarkt. Wij hebben alle kennis in huis om klanten de juiste machine te adviseren. Merkonafhankelijk en met het oog gericht op hun belang”, besluit Van der Kleij.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details