Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland

Alle functies elektrisch aangedreven bij stilstaand voertuig

Minder uitstoot, minder geluid, minder brandstof

Het in Dordrecht gevestigde Drive Line Systems (DLS) heeft meer dan 50 jaar ervaring in de verkoop, engineering en onderhoud van Allison transmissies en complete aandrijflijnsystemen. Er is eigenlijk geen vrachtwagenmerk dat geen klant is van DLS. Naast transmissies is DLS gespecialiseerd in Power Take Off (PTO). Tijdens Vakbeurs Recycling presenteert DLS Effenco’s hybride elektrische technologie, speciaal voor afvalinzamelingsvoertuigen.

Drive Line Systems (DLS) is al lange tijd een gevestigde naam op het gebied van aandrijftechniek in zowel binnen- en buitenland. Sinds 2019 is DLS de officiële distributeur voor hybride elektrische systemen van het Canadese merk Effenco in de Benelux, Turkije, IJsland en voor enkele OEM’s in Engeland.

“Het hybride elektrische systeem van Effenco is een geavanceerd systeem dat is ontworpen om de motor van vrachtwagens uit te schakelen bij stilstand”, legt Nishi Soekha van DLS uit. “Om vervolgens elektrische en indien nodig hydraulische energie te leveren aan voertuigsystemen, zoals containerliften, cabine- en chassis-accessoires en de airconditioning.”

De hybride elektrische technologie van Effenco is ontworpen om de uitstoot van broeikasgassen van zware beroepsvrachtwagens met 20 tot 35 procent te verminderen. “Maar het maakt vuilniswagens ook stiller, het bespaart brandstof en vermindert het aantal draaiuren van de dieselmotor waardoor die langer meegaat”, zegt Soekha.

Het Effenco-systeem is uitermate geschikt voor bedrijven met een betrekkelijk nieuw wagenpark die nog niet hun volledige vloot willen of kunnen elektrificeren. Het systeem is een zogenoemd ePTO, dat wil zeggen dat een batterijpakket een elektromotor met hydrauliekpomp aandrijft die alle functies op het voertuig aanstuurt bij stilstand. Soekha: “Die batterijen zijn ultracapacitors die enorm snel opladen. Met een minuut laden (tijdens het rijden), kunnen alweer zeven kliko’s worden geleegd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details