Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Wat de Koreaanse uitrustingsstukken onderscheidt van veel andere merken is dat ze standaard voorzien zijn van wisselbare slijtbekken.

Compleet gamma aan Koreaanse uitrustingsstukken

Veel gevraagd voor de verhuurvloot

Prima Equipment, onderdeel van Van der Spek en gevestigd in Hardenberg, is sinds 2020 dealer van het Koreaanse merk uitrustingsstukken Daemo. Ondanks het feit dat er in Nederland al veel spelers op de markt van uitrustingsstukken actief zijn, denkt Joost Bosscher, general manager bij Prima Equipment, dat Daemo wel degelijk iets toevoegt. “Bovendien sluit het goed aan bij de rest van onze activiteiten.”

Alle in Nederland gangbare maten zijn ruim verkrijgbaar.

Want Prima Equipment, dat 25 jaar geleden be­gon als Euro Machinery en sinds 2010 onder de huidige naam opereert, heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een allround bouw-, sloop- en recycling­machine­bedrijf. Ooit begonnen als handels­bedrijf in gebruikt materieel maar sinds de over­name door Van der Spek Vianen in 2017 ook actief in nieuw materieel, opbouw en aflevering van machines uit de Van der Spek catalogus, klant­reparaties en complete rebuilds. Daarnaast verhuurt Prima Equipment complete machines voor grond­verzet en sloop en recycling. “En vooral in de verhuur is er veel vraag naar uitrustings­stukken om de machines te complementeren. Daemo is gelieerd aan Hyundai voor de koreaanse markt”, vertelt Bosscher. “En aan­gezien Van der Spek Hyundai importeur is, kwamen we uit bij Daemo. Die produceren een compleet product­gamma aan uitrustings­stukken voor de sloop- en recycling­branche. Van grijpers, hamers, brekers en ver­gruizers tot bakken, snelwissels en complete aanbouwdelen.”

Prima Equipment speelt in op de groeiende vraag naar elektrificatie.

Duurzaamheid

Volgens Bosscher is Daemo een merk dat staat voor duurzaamheid, betrouwbaarheid en goede pres­taties. “Bovendien zit het Europese hoofd­kantoor inclusief een enorm magazijn in België en dat betekent dat we snel kunnen leveren en dat reserve­onderdelen ruim voorradig en snel leverbaar zijn. De product support vanuit België is ook erg goed.” 

Wat de Koreaanse uitrustingsstukken onder­scheidt van veel andere merken is dat ze stan­daard voorzien zijn van wisselbare slijtbekken. “Via een bout- en moersysteem, dus niet gelast”, legt Bosscher uit. “En zowel de boven- als de onderkant. Verder zijn alle in Nederland gangbare maten ruim verkrijgbaar.” 

Ze beschikken in Hardenberg over een zeer complete werkplaats inclusief spuiterij waar ongeveer 25 vakmensen dagelijks in de weer zijn.

Bovendien zijn ze uitgerust met een automatisch smeersysteem middels een cartridge. Bosscher: “Regelmatig smeren van de uitrustingsstukken is vaak een ondergeschoven kindje. Dat heeft Daemo goed ondervangen door ze al op voorhand te voorzien van zo’n automatisch systeem. Dat voorkomt veel schade en slijtage natuurlijk.” 

Rebuild

Ondanks het feit dat Prima Equipment net 2 jaar dealer is van Daemo en dus pas aan het begin staat, hoort Bosscher alleen maar goede geluiden van zijn klanten. “De meeste uitrustingsstukken vinden hun weg naar sloop- en recyclingprojecten nog via onze verhuurafdeling, maar dat blijkt een goede weg om het merk in Nederland bekender te maken. De vraag neemt steeds verder toe. Onze sales manager aanbouwdelen, Ronald Runhert, staat ter beschikking voor aanvragen of verdere informatievoorziening van één van de Daemo tools. Maar geïnteresseerden kunnen ook één van de vertegenwoordigers van Van der Spek naar de mogelijkheden vragen.”

Prima Equipment levert ook veel dual-powersystemen af.

Dat geldt overigens ook voor het ombouwen van bouw-, sloop- en reyclingmachines. Bosscher constateert dat veel bedrijven worstelen met de lange levertijd van nieuw materieel en besluiten om hun materieel een complete rebuild te laten ondergaan. “Zeker voor de grotere graaf- en recyclingmachines is dat in de huidige tijd een hele goede optie”, vertelt de general manager. “We beschikken in Hardenberg over een zeer complete werkplaats inclusief spuiterij waar ongeveer 25 vakmensen dagelijks in de weer zijn. Omdat we alles onder één dak hebben, kunnen we snel inspelen op vragen van klanten. Of het nu gaat om de hydrauliek of om compleet nieuwe gieken of onderstellen.”

Ook ziet Bosscher een groeiende vraag naar het elektri­ficeren van machines. “Vooral in de recycling­branche is daar veel vraag naar. Voor die markt bouwen we machines vooral om naar net­stroom, omdat die vaak maar beperkt mobiel hoeven te zijn. Maar we leveren ook veel dual-power­systemen af. Die kunnen dus of op elektriciteit draaien of op diesel. Dat neemt momenteel echt een grote vlucht.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details