NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
De volgende generatie sloopscharen

Als federatie ijveren we bij Denuo voor meer diversiteit. Daarom lanceren we: Women In Recycling, een netwerk van vrouwen in de Belgische afval- en recyclagesector. Doel? De vrouwen in onze sector in de schijnwerpers zetten om zo meer vrouwen aan te trekken en zo onze sector inclusiever te maken.

Ga mee voor meer Women in Recycling: www.denuobe

https://www.youtube.com/embed/Yi8v-UwqQjs

De volgende generatie sloopscharen

Sinds de Japanse fabrikant van uitrustingsstukken NPK anderhalf jaar geleden de sloopscharen van Genesis inlijfde, is DemTech uit Zoeterwoude ook dealer voor Genesis in de Benelux. In de afgelopen anderhalf jaar heeft DemTech veel ervaring kunnen opdoen met de schrootscharen en al veel klanten kunnen voorlichten. Om die reden neemt DemTech een Genesis GXT 445 met penverbinding voor een Volvo EC300 mee naar de Vakbeurs Recycling.

De Genesis XT mobiele scharen zijn volgens DemTech “de volgende generatie schaar in de branche, ontworpen om schroot efficiënter te verwerken.” Ze zijn minder groot en zwaar dan andere schrootscharen en bevinden zich qua zwaartepunt dichter bij de graafmachine. En dat betekent dat er modellen kunnen worden gemonteerd op graafmachines die voorheen alleen kleinere, minder krachtige scharen konden dragen. De specifieke positionering van het hoofdlager maximaliseert de snij- en breekkracht. Het exclusieve gebruik van hoogwaardige componenten maximaliseert betrouwbaarheid met minimale onderhoudsvereisten.


Stof te lijf met kant-en-klare container vol schuim

Onder de merknaam BeeFoam brengt BeePro BV al meer dan twintig jaar een stofbestrijder op de markt die niet werkt met water, maar met schuim. In de nieuwste toepassing wordt die oplossing geleverd in kant-en-klare 8-voetscontainers. Op de plaats van bestemming hoeft alleen de stekker nog in het stopcontact en de waterleiding aangesloten te worden. 

“Op dit moment is er weer een aantal van die containers op weg naar Oostenrijk en Oost-Europa”, vertelt Wybren Beeksma van BeePro uit het Friese Deinum. “De volledige schuiminstallatie inclusief vloeistof bouwen we in een container. Vervolgens hoeft er op de plek waar de stofbestrijding wordt ingezet alleen nog maar stroom, water en lucht te worden aangesloten. Uit de containers hangt een slang en die moet op een bluspunt op bijvoorbeeld de transportband worden aangesloten. En dan heb je er verder geen omkijken meer naar.” 

De nieuwe toepassing van het beproefde concept maakt de vinding van Beeksma plug-and-play. En dat scheelt een hoop aansluitwerk op locatie. 


Uitgebreid gamma aan (semi-) mobiele recyclingmachines

Op de beursstand laat Smet Rental bezoekers graag kennis maken met hun immer uitgebreid gamma aan (semi-) mobiele recyclingmachines, dat ondertussen reeds meer dan 150 machines telt. Bent u op zoek naar uw ultieme partner voor al uw recyclagetoepassingen? Dan bent u bij Smet Rental, op stand G117 aan het juiste adres. Smet Rental gaat met u op zoek naar een oplossingsgerichte samenwerking voor zowel kleine campagnes als projecten op de langere termijn. Wat voor hen echt belangrijk is? Een persoonlijke aanpak én tevreden klanten. 

Op de Vakbeurs Recycling in Gorinchem richt het welgekende verhuurbedrijf in het bijzonder de aandacht op ‘Smet Machinery’. Bij Smet Machinery ligt de focus op de verkoop van nieuwe en tweedehands machines. Klanten kunnen steeds rekenen op de uitgebreide service en expertise bij de aankoop van een machine. Aldaar de slogan ‘experience you can trust’.

Dat Smet Machinery subdealer is voor Noord-Frankrijk van het Finse merk Tana, is reeds bekend. Op de vakbeurs wel een nieuwe primeur: “Recent zijn we exclusief Benelux-dealer geworden van het Franse merk Precimica. Hierdoor krijgen we de kans om met Smet Machinery in te spelen op de prangende problemen die de dag van vandaag nog steeds sterk aanwezig zijn als het over het recycleren van banden gaat. Door nog meer in te zetten op digitalisatie en een doorgedreven service, weten wij dat we klaar zijn voor de toekomst”, zegt Stefaan Smet trots.

Al sinds 1973 is Precimeca dé specialist in het shredden van banden. De specifieke brekers worden voornamelijk gebruikt voor het versnipperen van onder andere autobanden, tractorbanden en vrachtwagenbanden. Het eindproduct kan op deze manier zeer efficiënt gerecycleerd worden. De Precimeca shredders zijn beschikbaar in zowel mobiele als stationaire uitvoeringen, waardoor deze vrijwel overal inzetbaar zijn.


Primeur: instelbare zeefinstallatie

Stoevelaar Machinery is erin geslaagd om samen met een aantal partners een uniek zeefsysteem te bouwen. De zeefmachine wordt gebouwd in Duitsland en heeft een zeefoppervlakte van maar liefst 24m2. Dit oppervlakte is verdeeld over twee sterrendekken waarvan het bovenste dek traploos versteld kan worden in een grotere of kleinere fractie, bijvoorbeeld tussen 40 en 80mm of 70 en 140mm. U heeft dus nooit meer discussies met uw klant over de grootte van het eindproduct: wil de klant een andere fractie? Geen probleem. Dat is ter plaatse en binnen een minuut met één draai aan de knop aan te passen, zonder eerst een andere machine in te zetten. 

De nieuwe machine van Stoevelaar – te zien op Vakbeurs Recycling – is uitgerust met een rupsonderstel en heeft een eigen gewicht van circa 31,5 ton. De machine kan desgewenst volledig op elektriciteit van het net draaien en door een een eigen powerpack die ook de generator aandrijft. Hybride dus.

Stoevelaar ontwierp de machine in nauwe samenwerking met de firma FUHLER uit Emmen, één van de grootste loonbedrijven in de Benelux. De eisen van FUHLER waren niet gering: de grootste mobiele zeefinstallatie voor compost of afvalhout met een perfect eindproduct en een abnormaal hoge capaciteit. De machine wordt in november afgeleverd bij FUHLER, die er een mini zeeftrommel voor achter een auto bijbestelde om zo alle markten te kunnen bedienen.

Het assortiment van Stoevelaar Machinery bestaat uit premium recycling machines die het mogelijk maken allerlei soorten recyclebaar materiaal te verkleinen, scheiden en sorteren tot een halffabricaat of eindproduct. Het nieuwe mobiele zeefsysteem kan in drie formaten worden geleverd en volledig naar de klantwens worden samengesteld. Stoevelaar beantwoordt al uw vragen en begeleidt u graag door de wonderen der zeef- en recyclingtechniek.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details