Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
De diesel aangedreven magneet.

Dieselaangedreven magneet voor iedere machine

Geen slangen of leidingen, toch een magneet

K.W. Supply Magneetsystemen mag dan een oer-Hollands bedrijf zijn, de in eigen huis geproduceerde magneten vinden hun weg over de gehele wereld. Op Vakbeurs Recycling stelt het Rotterdamse bedrijf een dieselaangedreven magneet tentoon die uitermate geschikt is voor de schrootoverslag en recycling. Op afstand bestuurbaar en zonder extra kabels of leidingen aan te sluiten.

De onderwatermagneten worden wereldwijd ingezet bij scheepsbergingen.

“Het grote voordeel van deze diesel aangedreven magneet is dat hij aan elke overslagmachine gehangen kan worden door middel van een ketting of snelwisselaar”, legt Robert Krebs van K.W. Supply Magneetsystemen uit. “De motor zit direct op de magneet zelf en kan dus onafhankelijk van de kraan zijn werk doen. Een ander voordeel is dat er geen hydraulische slangen aangesloten moeten worden, hierdoor kan de magneet snel en makkelijk op een andere machine gebruikt worden. Bijvoorbeeld aan een heftruck waarmee snel en efficiënt de terminalvloer ijzervrij gemaakt kan worden.” De magneet is op afstand bestuurbaar vanuit de cabine.

Naast diesel aangedreven magneten produceert K.W. Supply Magneetsystemen nog veel meer magneten voor verschillende toepassingen. Van onderwater magneten tot zeer krachtige bovenbandmagneten voor de recyclingbranche. Het bedrijf levert aan grote bedrijven over de hele wereld en laat zich voorstaan op uiterst innovatieve oplossingen. “We bedienen echt de bovenkant van de markt”, zegt Krebs daarover. “We mogen dan misschien wat kostbaarder zijn dan Zuid-Europese of Chinese merken, maar dat zie je terug in de superieure kwaliteit. Niet voor niets zijn Tata Steel, Arcelormittal en Caterpillar al jaren vaste klant. We bouwen dan ook bijna alleen maar maatwerk dat is afgestemd op de specifieke eisen van die klanten.”

Krebs constateert dat ook in de metaalwereld steeds meer machines volledig elektrisch of hybride worden aangedreven. “Wij leveren dus ook steeds vaker magneten die aan elektrisch aangedreven machines hangen. Dat vraagt wel om een flinke omschakeling. Je werkt toch met verschillende soorten spanning. Dat vraagt om een heel andere techniek. Maar we leveren net zo goed. Want ik ben ervan overtuigd dat de accu’s in de komende jaren steeds krachtiger worden en veel grotere vermogens aankunnen. De hele wereld elektrificeert, dus daar spelen wij ook op in. Onder andere met magneten met een eigen accuvoorziening.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details