Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Brigade Electronics zet zich wereldwijd in ter bescherming voor de bedrijven, bestuurders en kwetsbare weggebruikers.

Dode hoeken minimaliseren met detectiesystemen

Brigade Electronics zet zich al ruim 45 jaar in voor veiligheid van chauffeurs en omstanders. De producten van Brigade verminderen het risico op ongelukken en beschermen kwetsbare weggebruikers door de dode hoeken van voertuigen te minimaliseren. Ook heeft Brigade verschillende detectiesystemen die chauffeurs waarschuwen voor gevaarlijke situaties om zo ongelukken te beperken.

Ook in de huisvuilsector is veiligheid van groot belang. Door de vele handelingen die gemaakt worden tijdens het werk op bijvoorbeeld een huisvuilwagen is het soms lastig om het overzicht te bewaren. Brigade heeft verschillende systemen ontwikkeld die ondersteuning bieden en waar­schuwen voor gevaarlijke situaties.

Sidescan®Predict behoort tot de nieuwste generatie van detectiesystemen voor de zijkant van een voertuig. Deze zijn ontworpen om botsingen te voorkomen tussen voertuigen, objecten en kwetsbare weggebruikers. Er wordt gebruik gemaakt van Ultrasone Technologie; een intelligent systeem dat voorspelt wanneer er een ongeval plaats kan vinden. Door gegevens zoals snelheid, richting en versnelling van zowel het voertuig als het gedetecteerde object te analyseren en onderscheid te maken tussen stilstaande en bewegende objecten, beoordeelt het algoritme van de Sidescan®Predict het risico en berekent de kans op een botsing.

De nieuwste generatie detectiesystemen van Brigade Electronics zijn ontworpen om botsingen te voorkomen tussen voertuigen, objecten en kwetsbare weggebruikers.

Ook de Backeye®360, één van Brigade’s unieke systemen, ondersteunt de chauffeur in het verkeer. Door de unieke Camera-/Monitor­producten kan dit systeem de bestuurder in één realtime beeld een volledig zicht rondom het voertuig geven. 360° technologie werkt met vier groothoek­camera’s met elk een kijkhoek van 180°. De vier beelden worden gelijktijdig naar een Elektronische Controle Unit (ECU) gestuurd voor verwerking, combinatie, blending en integratie. De vertekening door de groothoeklens wordt gecorrigeerd, zodat een helder, vloeiend, realtime beeld op de monitor van de bestuurder wordt weergeven. Dit systeem elimineert alle dode hoeken van een voertuig om zo een overzichtelijk beeld te creëren.  

Het Backeye®360 systeem is net zoals Brigade’s andere camerasystemen uit te breiden door midden van een MDR, oftewel: Mobiele Digitale Opname Apparatuur. Incidenten met voertuigen zijn tijdrovende zaken om op te lossen. Een gebrek aan solide bewijsmateriaal kan er vaak toe leiden dat bedrijven automatisch de aansprakelijkheid aanvaarden. Door beelden vast te leggen via op het voertuig gemonteerde camera(‘s), bied Brigade’s MDR systeem een oplossing hiervoor. Het zorgt voor een nauwkeurige getuigenis en levert onweerlegbaar bewijs in het geval van een incident. Door het opnemen van beelden in geval van tegenstrijdige verslagen van de werkelijke gebeurtenissen kunnen bedrijven aanzienlijke kostenbesparingen realiseren en tegelijkertijd hun chauffeurs ondersteunen die vaak het onderwerp zijn van een verhoogde controle na een incident.

Ook is het nog mogelijk het voertuig te voorzien van een zo genoemd BBS -Tek®. Dit zijn achteruitrij-alarmen die door middel van een witte ruis frequentie de omstanders waarschuwt voor voertuigen die zich achterwaarts manoeuvreren. In plaats van het wel bekende tonale piepje heeft dit alarm een geluid die ook wel wordt omschreven als “ssh-ssh”. Dit geluid is minder hinderlijk en gaat sneller op in de omgeving. Zo worden alleen mensen in de gevarenzone gewaarschuwd.

Brigade Electronics zet zich wereldwijd in ter bescherming voor de bedrijven, bestuurders en kwetsbare weggebruikers.   

Standnummer H101

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details