Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
De hallen van Mexico Natie hebben een nokhoogte van 13 meter en vrije overspanningen van 45 meter.

Duurzame hallen met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Vrije overspanning tot 100 meter

Duurzame hallen van de beste materialen, kwalitatief gemaakt in Finland voor internationale klanten. Dát is het basisidee van waaruit Best-Hall 45 jaar geleden ontstond. Een gedurfde visie die inmiddels haar vruchten afwerpt én nog een mooiere toekomst tegemoet gaat!

Het slanke geraamte van de hallen is een constructie van hoogsterkstestaal met corrosiebestendige poederlak.

Ondertussen is Best-Hall wereldwijd marktleider in overdekte constructies in staalskeletbouw voor diverse toepassingen, zoals opslag- en productie­ruimtes, vliegtuig-, landbouw-, recycling- en sport­hallen. Het bedrijf maakt elke constructie op maat van de activiteiten van de klant en bekleedt ze naar gelang de behoeften met duurzaam pvc-gecoate cover, staalplaat, hout of sandwich­panelen. Het gamma aan afwerkings­mogelijkheden is zeer uitgebreid en kan aangepast worden aan het strengste eisen­pakket. Denk hierbij aan deuren en poorten, verlichting, isolatie, verwarming, ventilatie en zelfs transportbanden, kranen en rolbruggen tot 50 ton.

Met een totale oppervlakte van 6.000 m2 springen de opslagplaatsen meteen in het oog.

Kleine ecologische voetafdruk

De voorbije jaren heeft Best-Hall geïnvesteerd in poederlak­technieken voor de frames die de levens­duur van het doek verlengen. Bovendien hebben alle Best-Hall-constructies een kleine ecologische voetafdruk. Ze gaan namelijk tien­tallen jaren mee en alle materialen zijn recyclebaar. Dankzij de CO2-berekening om de koolstof­voetafdruk van staal­skeletbouw te evalueren, blijven de constructies onder de emissie­grenswaarden en voldoen ze aan de huidige én toekomstige criteria van koolstofarm bouwen. 

De korte levertijd was doorslaggevend bij de beslissing om voor Best-Hall te kiezen.

Kris Derison, Directeur Business Development bij Best-Hall: “Alles begint bij welke soort hallen de klanten nodig hebben. We luisteren naar de behoeften van de klant, maken op basis daarvan de plannen en we werken de projecten samen af. De hele kerngedachte van het bedrijf is gebaseerd op klantgerichtheid, in combinatie met duurzaamheid. En dat werpt zijn vruchten af.”

Verplaatsbare constructies

Derison vervolgt: “Ook in de Benelux krijgen we steeds meer voet aan grond. Recent leverden we nog een mooi project op in de Antwerpse Haven, bij logistieke dienstverlener Mexico Natie. Voor dit bedrijf betekende de corona­crisis namelijk een toenemende vraag van hun klanten naar opslag. Daarom had de onderneming snel meer ruimte nodig, maar huren op andere locaties was geen optie. De geknipte oplossing? Twee verplaatsbare opslaghallen van Best-Hall. De korte levertijd was doorslaggevend bij de beslissing om voor Best-Hall te kiezen.”

Kris Derison van Best-Hall, wereldwijd marktleider in overdekte constructies in staalskeletbouw voor diverse toepassingen.

Jeffi Willemsen, Business Development Manager bij Mexico Natie: “En Best-Hall deed wat ze beloofd hadden. Eind december bestelden we twee hallen en vier maanden later waren ze in gebruik. We waren eerlijk gezegd ook onder de indruk van de grootte en de schoonheid van de hallen. We zijn blij met deze knappe, imposante constructie.” Met hun nokhoogte van 13 meter, vrije overspanningen van 45 meter en een totale oppervlakte van 6.000 m2 springen de opslagplaatsen meteen in het oog op de site. Daar zullen ze trouwens niet voor altijd blijven staan. “We hebben de hallen laten plaatsen op een terrein dat nu al geasfalteerd is, maar op termijn gaan we ze laten verplaatsen. Dat vonden we zeker ook een van de pluspunten aan de hallen, dat ze gemakkelijk én relatief goedkoop verplaatsbaar zijn.”

“De hallen zijn op het asfalt bevestigd met een uniek verankerings­systeem waardoor er geen fundering nodig was. Het geraamte van de hallen is een constructie van hoog­sterkstestaal, gepoeder­lakt met corrosiviteits­klasse C5, ideaal voor een industrie-omgeving met hoge lucht­vochtig­heid en zout­concentratie. De gewapende pvc-cover waarmee ze over­dekt zijn, is licht­doorlatend en brand­vertragend met brand­klasse B-s2,d0. Tot slot is de levensduur gemakkelijk tot 25 jaar”, besluit Derison.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details