Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
De duurzame stapelblokken van Alphablock zijn leverbaar in vier formaten, elk in twee varianten: met noppen of met een vlak afgewerkte bovenzijde.

​Duurzame stapelblokken uit bodemas

Het creëren van siloboxen, keerwanden, terreinafscheidingen, opslagruimte of wegafzettingen is met de stapelblokken van Alphablock een fluitje van een cent. Wist je echter dat Alphablock het resultaat is van een uniek en duurzaam productieproces? In plaats van restbeton te gebruiken, worden de stapelblokken geproduceerd volgens een speciaal ‘recept’ met een belangrijk aandeel gecertificeerde circulaire grondstoffen, zoals bodemas.

Alphablock gebruikt hiervoor een gepatenteerde technologie om vanuit bodemas beton te maken. “Bodemas is het vaste residu dat overblijft na verbranding van afval in een afvalenergiecentrale”, zegt Paul van Woensel van Alphablock. “Het zit boordevol waardevolle grondstoffen. Via een uniek proces zijn we in staat om het bodemas op te werken tot een schone secundaire grondstof die een belangrijk aandeel kan vormen in het recept voor onze stapelblokken.”

De stapelblokken van Alphablock zijn gunstig geprijsd, maar kunnen in overleg ook voor een bepaalde periode gehuurd worden.

Vier formaten, twee varianten

De duurzame stapelblokken van Alphablock zijn leverbaar in vier formaten, elk in twee varianten: met noppen of met een vlak afgewerkte bovenzijde. “Het standaard formaat is 160 x 80 x 80 centimeter. Daarnaast leveren we drie afgeleide formaten in de vorm van pasblokken van 120, 80 en 40 centimeter lengte”, legt Van Woensel uit. “Afhankelijk van de ondergrond en toepassing, werken we samen met Concrete Block Engineers, die zorgdragen voor de berekening en tekening van gestapelde Alphablock’s. Omdat onze blokken op meerdere locaties worden geproduceerd, beschikken we over een grote voorraad. Dat resulteert in zeer korte doorloop- en levertijden.” De stapelblokken van Alphablock zijn volgens Van Woensel gunstig geprijsd, maar kunnen in overleg ook voor een bepaalde periode gehuurd worden. “Alles is bespreekbaar, waaronder ook een terugkoopregeling.” De toegevoegde waarde van Alphablock ligt in het uit handen nemen van de opdracht en het zorgvuldig te regelen van A tot Z voor
zijn opdrachtgever.

Behalve de stapelblokken voorziet Van Woensel nog veel meer kansen voor de schone secundaire grondstof op basis van bodemas. “We leveren de grondstof ook heel graag aan andere betonbedrijven, zodat ook zijn hun CO2-footprint verder kunnen verbeteren. Wij nemen heel nadrukkelijk onze verantwoordelijkheid door te investeren in duurzame en circulaire grondstoffen, zodat ook de volgende generaties volop kunnen genieten van het moois dat de wereld te bieden heeft.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details