Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Babs van den Noort, directeur Recycling.

Een duurzaam familiebedrijf

Ondernemen is Babs van den Noort (36) met de paplepel ingegeven. Van den Noort uit Dongen is al decennialang een toonaangevende dienstverlener actief op het gebied van afvalinzameling, recycling, infra en in de handel van zand en puingranulaat. Het familiebedrijf is in 1944 opgericht door haar opa, Kees van den Noort, die met paard en kar startte met zijn handel in zand en grind. Zijn handelsgeest en bevlogenheid leidde al snel tot de aanschaf van een vrachtwagen, waarmee hij op kleine schaal afval ging ophalen. Zo werd een solide basis gelegd voor het Dongense familiebedrijf. 

Babs’ vader en zijn broer breidden het familiebedrijf uit tot een gespecia­liseerd afvalinzamel- en recyclingbedrijf. “Daarbij zat ik al van jongs af aan te kleuren aan tafel wanneer mijn vader sprak met klanten en kwam ik vaak over de vloer bij het bedrijf. Later ging ik op de zaterdagen en tijdens de vakanties helpen aan de weegbrug of de sorteerlijn.” Na haar opleiding aan de Intercollege Business School in Den Haag, maakte Babs haar intrede binnen het bedrijf als manager Recycling. Sinds 2014 vormt zij, samen met haar tweelingzus Joyce en neef Cees van den Noort, als derde generatie de huidige directie.

Dagelijks werkt Babs vol passie aan de optimalisatie van de recycling­processen en stuurt zij een team aan van enthousiaste machinisten en sorteerders. “Ik weet me prima staande te houden in wat buiten de kantooromgeving om toch vooral een mannenwereld is. De dynamische werkomgeving spreekt mij juist aan en het is leuk dat geen dag hetzelfde is.” Het belangrijkste van haar vak is om ervoor zorgen dat het afval op een zo duurzaam mogelijke manier wordt verwerkt. Doordat grondstoffen steeds schaarser worden, kiest Van den Noort in het kader van de circulaire economie voor maximaal hergebruik. Met de introductie van de vernieuwde sorteerlijn in 2021 maakt het bedrijf goede stappen voor de toekomst. In ontwikkeling blijven is immers wat in het DNA van Van den Noort zit. 

De installatie ligt in het verlengde van de duurzaamheidsvisie van het bedrijf en is voorzien van verschillende technieken om zo tot een zo hoog mogelijk scheidingspercentage te komen. “Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van optische scheiders, diverse nieuwe zeeftechnieken, een shredder, meerdere magneten etc. Hiermee hebben we een efficiënte stap gemaakt wat betreft onze recyclingprocessen en verdubbelen we daarmee het potentieel te verwerken afval. Het is onder andere mijn taak om het proces komende periode nog verder te optimaliseren.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details