Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Eén grote familie
Shirley Goedhart-Claassen, directiesecretaresse en HR-verantwoordelijke bij Bronneberg.

Eén grote familie

De recyclingbranche is een mannenwereld. Maar wie goed zoekt, komt wel degelijk ook vrouwen tegen. Op deze pagina bieden we hen een podium. Om te lezen wat ze beweegt en hoe ze hun werk doen tussen de ruwe bonken, de grote machines, het vuil en het stof. In deze editie geven we het woord aan Shirley ­Goedhart-Claassen, directiesecretaresse en HR-verantwoordelijke bij ­Bronneberg, fabrikant van recyclingmachines.

Shirley is opgegroeid met de firma Bronneberg. Het was het bedrijf waar haar opa altijd met veel plezier heeft gewerkt, en zijn mooie herinneringen maar al te graag deelt, en waar ook haar vader zo nu en dan binnenstapte als hij tijdens het klussen ‘iets’ gelast moest hebben. “In mijn jeugd ben ik dan ook regelmatig bij Bronneberg over de vloer geweest. Bovendien fietste ik in mijn jeugd elke dag langs het pand, destijds nog gelegen in ’t Haagje, naar school. De typische geur die daar hangt, is mij altijd bijgebleven en was letterlijk een ‘feest der herkenning’ toen ik acht jaar geleden in het nieuwe pand op sollicitatiegesprek ging.”

Na haar studie heeft Shirley haar stage kunnen verlengen en is gaan werken bij een bedrijf in de metaalsector. “Vervolgens heb ik een uitstapje gemaakt naar de sigarenwereld om uiteindelijk toch weer terug de metaal in te gaan. Ik wilde graag wat dichter bij huis werken, bij voorkeur in Helmond. Mij opa attendeerde mij op een vacature bij Bronneberg voor receptioniste. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.” In korte tijd maakte Shirley een mooie groei door binnen het bedrijf. Amper een jaar na haar aantreden werd ze al benoemd tot directiesecretaresse en HR-verantwoordelijke.

In haar huidige functie voelt Shirley zich helemaal thuis, tussen vrijwel alleen maar mannen. “Ik ben in principe manusje van alles”, zegt ze gekscherend. “Ik zit beneden op kantoor en ben tevens vertrouwenspersoon. Jawel, ook mannen moeten soms hun hart luchten. Ze zijn recht voor hun raap en draaien nergens om heen. Dat maakt het zo prettig om in een mannenwereld te werken. Bovendien houden ze ook wel van een grapje. Er wordt hier veel gelachen. Bronneberg is gewoon een geweldig mooi bedrijf en een hele fijne werkgever, echt een ‘warm nest’. Als je er eenmaal binnen bent, ga je er niet meer weg. Ik houd het hier wel vol tot mijn pensioen. Het is één grote familie.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details