NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Vakbeurs Recycling bouwt met vertrouwen aan elfde editie

Meer en meer vrouwen vinden een job en een plaats in de wereld van afvalinzameling en -verwerking. En we stellen ze graag uitgebreid aan u voor. In elke editie laten we een vrouw uit de sector aan het woord over haar job en wat die precies zo fijn maakt. Deze keer Eline Van Laecke, manager bij het familie-bedrijf Van Laecke Group.

Wie recyclagemachines zegt, kan niet om de Van Laecke Group heen. Met drie bedrijven (Van Laecke Machines, Marcom Recycling en Van Bemmel Recycling) bedienen ze de Benelux markt met meer dan alleen maar machines. “Dat is net het boeiende aan de recyclagewereld. Het gaat er niet om je machines te slijten, maar om klanten echt oplossingen aan te reiken voor hun uitdagingen. Omdat het zo breed gaat in materialen en toepassingen moet je met service en expertise het verschil maken. Daarvoor kunnen we rekenen op ons team van experten, die elk met hun specialiteit de klant bedienen. De technologie evolueert bovendien voortdurend om telkens een stap verder te kunnen gaan in dat recyclageproces. Geen andere sector zou me dezelfde voldoening kunnen geven”, aldus Van Laecke.

Perfecte tandem

Dat het nog voor een groot stuk een mannenwereld is, schrikte Van Laecke dan ook niet af. Integendeel. “Ik ben als kind opgegroeid tussen graafmachines, wielladers, zeefmachines, brekers … Ik heb nooit iets anders gekend. Ik moest eigenlijk tegen meer vooroordelen opboksen als dochter van dan als vrouw. Ik hou wel van de directe, no-nonsense aanpak van mannen. Er kan al veel worden opgelost met een kwinkslag. Alle vrouwen werkzaam bij de Van Laecke Group beschikken dan ook over een flinke dosis pit. Maar tegelijk vind ik dat vrouwen in recyclage voor heel veel toegevoegde waarde zorgen door hun andere kijk op dingen. Mannen kijken naar welke machine er nodig is om een probleem op te lossen. Wij gaan ook nadenken over hoe we dat moeten communiceren en rekening houden met hoe de medewerkers er zich bij voelen. Breng beide samen en je krijgt de perfecte tandem om als team iets moois op poten te zetten.   

Vakbeurs Recycling bouwt met vertrouwen aan elfde editie

16, 17 en 18 november 2021 is Evenementenhal Gorinchem dan eindelijk het podium voor de elfde editie van Vakbeurs Recycling. Zowel de exposanten als de organisatie hebben er extra veel zin in om elkaar zakelijk weer te ontmoeten. Als organisatie zien we het vertrouwen toenemen en kondigen we met trots aan dat er al ruim 110 bevestigde exposanten klaar staan met de nieuwste producten en diensten gericht op recyclingtechniek en afvalmanagement.

Vakbeurs Recycling staat al jaren bekend als het belangrijkste netwerkmoment voor de afvalbranche, waar face-to-face contact met relaties van groot belang is. Na een periode van ruim anderhalf jaar waarin afspraken vooral online hebben plaatsgevonden is er weer behoefte binnen de markt om elkaar op een laagdrempelige manier persoonlijk te ontmoeten. Vakbeurs Recycling heeft tijdens afgelopen tiende editie in meerdere opzichten belangrijke stappen vooruitgezet. Met een groei van 15% in zowel het aantal bezoekers als het exposantenaanbod trok de beurs in 2019 bijna 5.000 bezoekers en 150 exposanten.

Het demoplein tijdens Vakbeurs Recycling.

Afvalmanagement als groeisegment

Naast het brede aanbod in producten en diensten voor afvalwerkers en inzamelaars is het aanbod in afvalmanagementoplossingen voor ontdoeners verder uitgebreid. De wettelijke plichten, circulaire ambities en kostenbesparende mogelijkheden voor afvalbeheer leiden tot marktkansen en een groeiende vraag naar een goed platform voor afvaloplossingen. De groei in bezoekers van vakbeurs Recycling komt dan ook vooral uit het segment met bedrijven met grote afvalstromen. Komende editie zal er daarom flink ingezet worden in het programma op juist deze doelgroep. Op de beurs zijn er diverse partijen te vinden die helpen een afvalproces te optimaliseren met hun kennis en netwerk in de markt.

Brancheverenigingen

De beurs wordt als jaarlijks netwerkmoment omarmd door brancheverenigingen in de markt. Dit is terug te zien in de drukbezochte side-events zoals het BRBS Recyclingsymposium, het VERAS symposium en jaarvergaderingen en kennissessies van brancheorganisaties als ENVAQUA, MRF en NRK Recycling. Op woensdag 17 november organiseert BRBS Recycling, samen met ENVAQUA en VERAS, voor de negende keer het symposium waar actuele recyclagethema’s en circulair ondernemen aan bod komen.

Kennis en live demo’s

Dagelijks vindt in het kennistheater op de beursvloer een actueel programma plaats met kennisinhoudelijke sprekers. Met dinsdag een focus op afvalmanagement, woensdag bouw- en slooprecyclage met onder andere BRBS Recycling en VERAS en donderdag de jaarlijkse Kunststofupdate vanuit NRK recycling, Plastics Europe en TNO met daarnaast nog het thema veiligheid. Na twee succesvolle edities van het Demoplein wordt dit wederom een onderdeel van de vakbeurs. Bezoekers maken kennis met werkende machines tijdens live demonstraties op het buitenterrein. Nieuw deze editie is dat er ook binnen in de hal een demoplein wordt opgebouwd voor de wat kleinere machines en toebehoren.

Smart badge

Misschien zit het fysiek handen schudden er in november nog niet in. Maar niet getreurd, Easyfairs beurzen maken gebruik van Smart Badge Technologie, de slimme bezoekersbadge waarmee de bezoeker eenvoudig digitale bedrijfsinformatie van exposanten verzamelt door de badgelezer van de exposant te scannen.

Veiligheid eerst

Let op! Om Vakbeurs Recycling voor iedereen zo veilig mogelijk te maken, kunnen er nog bepaalde maatregelen vanwege Covid-19 gelden. Bekijk tijdig onze website voor de laatste informatie hieromtrent. Wilt u bezoeken? Vergeet u tegen die tijd niet online te registreren via de website www.recyclingvakbeurs.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details