NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Elektrische afvalinzamelvoertuigen worden steeds beter en efficiënter

FLEXIBEL BOUWEN MET BETONBLOKKEN

Een keerwand bouw je snel en eenvoudig met betonblokken
• multi-inzetbaar • geschikt voor tijdelijke of permanente opslag, zowel binnen als buiten • makkelijk verplaats- en herschikbaar • ideaal op een bestaande vloer : geen voeten in de weg (cfr L- of T-wanden) • budgettair voordelig
• uitgebreid standaard gamma EN blokken OP MAAT van de klant • ruime voorraad • er wordt geen recyclagemateriaal verwerkt in de betonnen blokken • meer dan 15 jaar ervaring in de sector
Bekijk de brochure:

Modulobloc is onderdeel van CBS Beton

Elektrische afvalinzamelvoertuigen worden steeds beter en efficiënter

Het inzamelen van afval veroorzaakt circa 6% van de CO2-uitstoot van alle stadslogistiek. Voor het milieu is daar dus een wereld te winnen, en VDL Translift timmert stevig aan de weg als het gaat om het bouwen van afvalinzamelvoertuigen die volledig elektrisch aangedreven worden. We spreken Pieter Doorenweerd, met productmanagement & sales in zijn portefeuille, over de ontwikkelingen op dit gebied.

In 1966 bracht het huidige VDL Translift uit Dronten een eerste afvalinzamelvoertuig op de markt met een afzetsysteem. Sindsdien heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in zogeheten zijladersystemen en is het uitgegroeid tot marktleider in Nederland. Tegenwoordig worden dieselmotoren vervangen door elektromotoren, accu’s en snelladers. Pieter vertelt energiek waar men nu staat: “We hebben inmiddels een aantal elektrisch aangedreven voertuigen in bedrijf. Er is veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling ervan en we beginnen nu de vruchten daarvan te plukken. De seriematige productie is opgestart.”

Stille voertuigen zijn niet alleen een verbetering voor de chauffeur, maar bieden ook nieuwe mogelijkheden voor de stad.

Stadsbussen

VDL Groep heeft als slogan ‘Kracht door samenwerking’ en mede door de aanwezige kennis en kunde binnen de groep was het mogelijk om zo’n enorme stap, want zo mogen we de ontwikkeling van een elektrische vrachtwagen wel noemen, te nemen. VDL Translift profiteerde enorm van de aanwezigheid van VDL Bus & Coach binnen de groep. Zij hebben inmiddels al meer dan 900 elektrische stadsbussen geproduceerd die in 11 landen meer dan 100 miljoen elektrische, schone kilometers hebben afgelegd. Door nauw met ze samen te werken kon de ontwikkeling sneller en met minder kosten gerealiseerd worden.

Extra geschikt

Als je kiest om afval elektrisch in te gaan zamelen, dan kies je voor veel stillere vervoersbewegingen met minder milieubelasting (minder CO2, NOx en fijnstof). En je hoeft geen concessies te doen aan prestaties en inzetbaarheid. Een zijlader met VDL E-power doet wat dat betreft niet onder voor een conventionele diesel. De vele stop&go-momenten die nu eenmaal inherent zijn aan dit segment maken elektrisch aandrijven juist extra geschikt. Nog een voordeel: door de gerealiseerde geluidsreductie kan men het afvalinzamelvoertuig al vroeger op de dag inzetten. Pieter vertelt ons nog waar ruimte ligt voor verbetering: “Nu is er nog sprake van een traditioneel hydraulisch systeem waarbij weliswaar de pomp elektrisch wordt aangedreven, maar wat verder met cilinders, slangen en olie werkt. We richten ons bij VDL Translift op het vervangen daarvan door een systeem van elektrische actuators en motoren, wat veel efficiënter werkt.”

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details