NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Efficiënte en              veilige bedrijfsvoering                           door              automatische smering

Na een jarenlange prettige samenwerking hebben we besloten om in heel België de directe verkoop te doen”, aldus Freek Hoogendoorn, Vice-President Sales en Marketing bij Keestrack NV, “het was organisatorisch moeilijk te werken met een verdeler in 2 provincies en directe verkoop door Keestrack in de rest van het land. Op zo een klein grondgebied was het moeilijk de marketing- en sales verantwoordelijkheden juist af te bakenen omdat veel bedrijven over de provinciegrenzen heen werken.”

Keestrack heeft een nieuw verkoopteam opgezet bestaande uit: oudgediende Jeff De Pauw, een monument binnen de branche, die verantwoordelijk is voor de provincie Vlaams-Brabant. Voor Antwerpen en Limburg is Peter Teys verantwoordelijk, met zijn jarenlange ervaring in breek- en zeefmachines in verkoop en verhuur. Oost- & West-Vlaanderen en Henegouwen vallen onder de verantwoordelijkheid van Brecht Van den Broecke, die ook zijn sporen binnen de breek- en zeefmachine-markt verdiend heeft door ervaring in verkoop en verhuur binnen de branche. Voor Wallonië (excl. Henegouwen) is Lionel Hemmerlin aangeworven die voornamelijk actief was in de branche van de slijt- en wisselstukken van breek- en zeefmachines. Het sales team, onder leiding van Freek Hoogendoorn is tevens versterkt met een assistente en er is geïnvesteerd in de nodige technologische digitalisering van klantopvolging-systemen en order-systemen.

Het Keestrack verkoop team (v.l.n.r.): Jeff De Pauw, Peter Teys, Brecht Van den Broecke, Lionel Hemmerlin.

De dienst na-verkoop van Keestrack zal uiteraard alle Belgische klanten van de juiste service kunnen voorzien. H.M.B. zal voorlopig ook nog alle herstellingen en service mogen verlenen aan de Keestrack machines met volledige back-up, en medewerking van Keestrack.

Naast de sales afdeling heeft Keestrack ook geïnvesteerd in haar service afdeling. Ook hier zijn enkele mensen aangeworven om het team te versterken. Keestrack hoopt hiermee een nog betere dienstverlening en service te kunnen bieden aan de Belgische klanten, waaronder onderhoud en herstellingen, on-site of in de Keestrack werkplaats, het leveren van slijt- en wisselstukken en de verhuur van mobiele breek- en zeefmachines. Ook hier is Keestrack druk bezig met de digitalisering van haar systemen om zo de service te optimaliseren naar de klant.

Efficiënte en veilige bedrijfsvoering door automatische smering

Groenenveld-BEKA, marktleider op het gebied van automatische smeersystemen, ziet ook de vraag naar servicecontracten, waarbij smering een onderdeel is, toenemen.

Groeneveld is al decennia lang een gekende naam als producent en installateur van automatische smeersystemen. Toen het twee jaar geleden fuseerde met het Duitse BEKA, werd de nieuwe onderneming Groeneveld-BEKA de tweede grootste speler in Europa. Met een uitgebreid productportfolio bedient Groeneveld-BEKA klanten in onder meer de recyclingindustrie zoals gemeentelijke afvalverwerkers en landelijke recyclingbedrijven.

De laatste jaren is er een sterke trend van automatisering gaande in de industrie, ook als het gaat over smeersystemen. “De tijd dat een machinist zijn voertuig of machine zelf smeerde, is al lang voorbij. Een machinist legt zich nu toe op het besturen van de machine en onze automatische systemen nemen de smering van componenten voor hun rekening”, vertelt Theo Knijf, directeur Benelux van Groeneveld-BEKA.

Spraynozzles verspreiden een preciese laag smeermiddel over het te smeren oppervlakte.


Vergeten of overgeslagen

Automatische systemen zorgen voor een dynamische smering waardoor het vet beter verdeeld wordt over het oppervlakte gesmeerd wordt. Daarnaast wordt er zo voorkomen dat er smeerpunten of smeerbeurten overgeslagen worden. “Vooral moeilijk bereikbare punten worden wel eens vergeten”, weet Knijf.

Ook komt het regelmatig voor dat er wegens tijdsdruk wel eens een smeerbeurt overgeslagen wordt. Dit heeft volgens Knijf op de lange termijn een desastreus effect. “Uit meerdere studies is gebleken dat 70 tot 75 procent van het lager falen ontstaat doordat er niet, te veel of te weinig gesmeerd of omdat er een verkeerd smeermiddel gebruikt is.”

Vooral semi-geautomatiseerde bedrijfsprocessen lopen daarbij risico. De helft van de productielijn bestaat uit nieuwe installaties met geautomatiseerde smeersystemen. Vaak wordt hierdoor de smering in de andere helft van de productielijn over het hoofd gezien, het gedeelte waar nog handmatige smering toegepast moet worden.


Van productie tot onderhoud

Groeneveld-BEKA beschikt in Europa over vier fabrieken in Italië en Duitsland, waar de smeersystemen geproduceerd worden. Ook de installatie en het onderhoud van de smeersystemen worden door het bedrijf verzorgd. Dagelijks zijn er 40 technici in de Benelux onderweg voor installaties en onderhoud. Door alle stappen, van productie, installatie tot en met onderhoud in eigen beheer te houden, kan het de beste kwaliteit garanderen. Het bedrijf levert zeer uiteenlopende smeersystemen, van één punt smering tot volledig bewaakte complexe systemen. De laatste tijd sluit het ook steeds meer onderhoudscontracten van enkele jaren af met klanten. “Het is steeds moeilijker om technisch personeel te vinden dat ook verstand heeft van smeren”, verklaart Knijf. “Door het uit te besteden, heffen bedrijven dit probleem op en zijn zij gegarandeerd van een optimale smering en levensduur van de machine of transportband.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details