Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Groots             in       verkleinen
De shredders van Satrindtech zijn een mooi voorbeeld van die brede inzetbaarheid.

Groots in verkleinen

Laat dat nou net de specialiteit zijn van De Jong Afvalbewerkingssystemen. Het bedrijf uit Hengelo is groots in verkleinen met zijn gespecialiseerde shredders en schroefpersen van respectievelijk Satrindtech en Heger. Machines die uitblinken door hun brede inzetbaarheid en betrouwbare werking.

Het verhaal van De Jong begint al in de jaren 70 met machines voor vleesbewerking. De verschraling van de detailhandel deed het bedrijf echter andere horizonten opzoeken. “Eerst richting weegtechniek, dat vandaag nog steeds een aparte bedrijfstak is. We dekken daarbij het volledige spectrum van labobalansen die uiterst precies moeten werken tot weegbruggen om grote stukken te meten”, aldus directeur André de Jong. Zo kwam het bedrijf meer en meer in aanraking met productiebedrijven die de weegsystemen inzetten bij het afvullen of omverpakken. “Zo kwamen er vanzelf vragen van klanten of we hen ook niet konden helpen om die volumes aan materiaal uit de productie of van verpakkingen te verkleinen.” De Jong Afvalbewerkingssystemen was geboren.

Brede inzetbaarheid 
en betrouwbaarheid voorop We spreken 1997, milieutechniek kwam toen steeds meer op de voorgrond. Een evolutie die niet meer gestuit is sindsdien en die De Jong Afvalbewerkingssystemen de wind in de zeilen heeft gegeven. “Stelselmatig hebben we ons portfolio opgebouwd rond drie pijlers: shredders, schroefpersen en balenpersen, al zijn die laatste wat minder interessant voor de recyclingindustrie”, voegt de Jong er aan toe. “Een brede inzetbaarheid en een betrouwbare werking stonden altijd voorop in de keuzes die we gemaakt hebben voor leveranciers. Als familiebedrijf hechten we zeer veel belang aan persoonlijke contacten. We willen klanten een machine kunnen voorstellen die echt op hun noden is afgestemd. En hoewel het standaardmachines betreft kunnen we net door die brede inzetbaarheid en door onze ‘out of the box’ benadering wel meedenken met klanten hoe ze het beste in elkaar passen. Dat kan soms tot verrassende oplossingen leiden, met machines die bijvoorbeeld traditioneel voor andere afvalstromen dienen, maar voor een bepaalde klant wel toegevoegde waarde kunnen brengen. En uiteraard stopt het voor ons niet na de aankoop van een machine. We leveren landelijke service vanuit drie locaties, voor installatie, onderhoud en bij defecten.”

Opvallend in het gamma van Heger zijn ook de schroefpersen die verpakkingen in één beweging kunnen ontwateren en comprimeren.

Shredders van Satrindtech De shredders van Satrindtech zijn een mooi voorbeeld van die brede inzetbaarheid. Ze zijn beschikbaar met één tot vier assen of messen. Daarmee is Satrindtech één van de weinige fabrikanten die het volledige spectrum kan aanbieden. “Meerdere assen of messen zorgen voor meer snijbewegingen en dus bijkomende shreddercapaciteit, wat vooral interessant is wanneer er ook afgezeefd moet worden en je toch een hoge verwerkingssnelheid wil houden. Het gamma gaat van snellopers tot langzaamdraaiers voor taaiere afvalstromen die om meer kracht vragen. We kijken steeds in functie van het product en de gewenste kwaliteit, hoe we de klant het beste kunnen helpen”, verduidelijkt de Jong. Met de shredders van Satrindtech kan een brede waaier aan materialen verwerkt worden zoals kunststof, hout WEEE, textiel, karton… maar de fabrikant beschikt ook over speciale uitvoeringen voor foams (van stand-alone machines tot volautomatische silosystemen), datavernietiging en de maritieme sector.”

Schroefpersen van Heger

Zeker ook de aandacht waard zijn de schroefpersen van Heger. “De draaiende beweging van de schroef duwt het te verwerken materiaal onder constante druk door het perskanaal. Die combinatie maakt de schroefpersen van Heger tot een uitstekende oplossing voor EPS en sterk expanderende foams. De opbouw van de schroefpersen is steeds dezelfde, motor, aandrijving, schroef, maar configuratie gebeurt in functie van het te verwerken volume en materiaal. Je kan dus echt een model kiezen dat specifiek op jouw toepassing is afgestemd”, vat de Jong samen. Opvallend in het gamma van Heger zijn ook de schroefpersen die verpakkingen kunnen ontwateren. “Denk aan tetraverpakkingen of blikjes. Met de Heger schroefpersen kan de verpakking in een beweging gescheiden worden van de vloeistoffen en meteen ook gecomprimeerd. Twee vliegen in één klap dus. Daarnaast bevat het gamma schroefpersen voor het drogen van reject-stromen of PE-film. Door te ontwateren kan een klant flink winnen: hoe droger het product, hoe minder gewicht, hoe minder de afvalkosten”, besluit de Jong.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details