Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Haal meer uit je heftruck
360° roterende vorkenklemmen worden erg vaak ingezet bij recyclingfirma’s.

Haal meer uit je heftruck

Vorkenklem met opzetstukken

CAM attachments is een toonaangevend merk in de productie van voorzetapparatuur voor heftrucks en andere industriële machines.
De fabriek, gevestigd in de regio Milaan, Italië, begon haar activiteiten in 1970. Sinds de overname door TVH Parts nv in 2012 heeft het merk CAM attachments zich ook buiten Italië gevestigd. Ze zijn een vaste waarde geworden in West-Europese landen zoals Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Duitsland, Spanje, Nederland en België. Het bedrijf verkoopt hun producten ondertussen in meer dan tachtig landen wereldwijd.

Met meer dan vijftig jaar aan ervaring beschikt de firma over een uitstekende technische expertise om oplossingen te bieden voor uiteenlopende toepassingen, variërend van licht dagelijks gebruik tot complexe projecten met een hoge intensiteit. Sven Vanoverschelde, Product Manager Attachments bij TVH, benadrukt het belang van deze expertise: “We hebben gemerkt dat onze klanten onze uitgebreide voorraad aan voorzetapparatuur zeer waarderen. De voorwaarden zijn dan ook de interessantste op de markt. Onze voorraad omvat een breed scala aan rotators, balenklemmen, vorkenklemmen, en meer. Bovendien zorgt de ruime beschikbaarheid van reserveonderdelen ervoor dat machines bij onderhoud en reparaties snel weer operationeel zijn.”

Heftruckaccessoires

CAM attachments biedt heftruckaccessoires die de functionaliteit van een heftruck aanzienlijk uitbreiden, verder dan alleen het hanteren van pallets. Met deze accessoires kunnen heftrucks bijvoorbeeld ook ladingen vastgrijpen die niet op pallets liggen, en met behulp van rotators kunnen containers geleegd worden, waardoor algemene handlingprocessen veel efficiënter worden.

Sven legt uit: “Wat betreft onze balenklemmen, hebben we diverse modellen beschikbaar. Hieronder vallen pulpbalenklemmen met een verstevigde armstructuur en versterkte cilinders. We bieden ook balenklemmen voor oud papier met extra grijptanden, slijtvaste strips van hardox en gesloten armen. Indien gewenst, kunnen we onze klemmen zelfs aanpassen aan de specifieke behoeften van de klant.”

CAM attachments zet hard in op de 360°-roterende vorkenklem, in combinatie met opzetstukken.

Grote meerwaarde

“We constateren dat onze voorzetapparatuur van grote meerwaarde kan zijn, omdat je op die manier meer uit je heftruck kan halen. Bovendien zien we een aanzienlijke groei in het gebruik van onze rotators, balenklemmen en vorkenklemmen, met name in de recyclingsector. Bedrijven in deze sector moeten vaak balen oppakken en containers met afval legen, en onze apparatuur is ideaal voor hen. Ze worden ingezet door bedrijven die papier, plastic, katoen, metaal en andere materialen recyclen.”

CAM attachments heeft een assortiment aan balenklemmen die aangepast kunnen worden naargelang verschillende toepassingen.

2-in-1-oplossing

Brecht Ameye, External Sales Advisor bij TVH: “We zetten de laatste tijd hard in op de 360°-draaiende vorkenklem, in combinatie met opzetstukken. Dankzij de opzetstukken maak je van je vorkenklem als het ware een balenklem. Haal je de opzetstukken er terug af, beschik je terug over de gewone vorken: 2-in-1 dus. Op Vakbeurs Recycling zullen we dit uitgebreid demonstreren. De opzetstukken kunnen namelijk met zeer weinig moeite over de vorken geschoven worden en dan met een stevige pin vastgezet worden. Deze oplossing wordt steeds populairder in de recycling-business. De binnenkant van die opzetstukken kan afgewerkt worden met verschillende materialen, zoals rubber of metaal. Het is afhankelijk van welk materiaal er geklemd moet worden. De klant beslist over de afwerking. Inclusief de hoogte en de lengte, het kan allemaal op maat geleverd worden. Combineer dit met ons brede scala aan opzetstukken voor vaten, die ook in allerlei afmetingen te krijgen zijn, en je kan als recyclefirma heel wat machines uitsparen. Met deze opzetstukken maak je van je bestaande vorkheftruck een echte multifunctionele machine!”

TVH Parts Holding – Standnummer I115

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details