Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Heftrucks, specifiek gericht op de recyclingsector
Linde levert af-fabriek heftrucks in diverse speciale uitvoeringen voor de recyclingsector.

Heftrucks, specifiek gericht op de recyclingsector

Werken in de recyclingsector staat vaak gelijk aan werken op moeilijke ondergronden, stoffige omgevingen en werken met ongelijke en vaak zware lasten. Om dit als bestuurder gedurende de hele werkdag vol te houden, is comfort uitermate belangrijk. Linde begrijpt dat als geen ander en levert af-fabriek heftrucks in diverse speciale uitvoeringen voor de recycling. De machines zijn ergonomisch gebouwd en bieden het nodige comfort door gebruik te maken van aanpasbare cabine-uitvoering en intelligente dempingsystemen. Maar er is meer. Linde heeft namelijk een nieuwe generatie elektrische heftrucks gepresenteerd die qua performance niet voor een verbrandingstruck onder doen.

Bestuurders profiteren bovendien van ruim zicht door en langs de hefmast, naar de zijkanten, naar achteren en naar boven.

Voor een sector waarin behoefte is aan trucks met veel kracht, heeft Linde het 12XX platform ontwikkeld. Bestaande uit onder andere de 1202 (H20 – H35) een krachtige verbrandingstruck. Deze Linde Hydrostaat is een absolute troef die de verbrandingstruck een streepje voor geeft op de concurrentie. Deze aandrijving zorgt onder meer voor minder slijtage en meer vermogensproductie, waardoor je ze ook voor de zwaarste toepassingen kan inzetten. Diezelfde configuratie in een duurzamere variant? Ook dat is mogelijk bij Linde met de nieuwe generatie elektrische vorkheftrucks, de 1252 X (X20 – X35). Extreem krachtige en robuuste elektrische trucks voor binnen én buiten gebruik. Deze krachtpatser is de eerste en enige elektrisch aangedreven vorkheftruck die de performance van een verbrandingstruck kan evenaren, tegen blootstelling van grote hoeveelheden stof kan én zich makkelijk een weg weet te banen over oneffen terreinen. Daarmee is hij ook uiterst geschikt voor de recyclebranche.

De nieuwe elektrische krachtpatsers van Linde zijn samen met de eveneens nieuwe elektrische heftrucks voor standaardtoepassingen (Linde E20 – E35) gebaseerd op hetzelfde platformconcept als de vorkheftrucks mét verbrandingsmotor, de Linde H20 – H35. Dat zorgt voor kortere levertijden, snel beschikbare opties én een nagenoeg identieke bediening voor de bestuurder. Bestuurders profiteren bovendien van ruim zicht door en langs de hefmast, naar de zijkanten, naar achteren en naar boven. Net als de weerbestendige cabine met volledig glazen deuren, zijn de meeste andere (voorzet)opties van de vorkheftrucks met verbrandingsmotor ook beschikbaar voor de elektrische heftrucks, zoals een rotator om voorwerpen te kantelen of een klem om producten snel te klemmen. Het optionele assistentie­systeem ‘Linde Motion Detection’ zorgt voor nog meer veiligheid. Sensoren registreren bewegingen aan de achterkant van de heftruck en voorkomen dat de heftruck achteruitrijdt als er mensen of voertuigen aanwezig zijn. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details