Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Het innovatieve systeem om afvalbrandrisico’s volledig te beheersen

Het innovatieve systeem om afvalbrandrisico’s volledig te beheersen

Afvalbranden zijn helaas een bekend risico in onze bedrijfstak. Gelukkig biedt Orglmeister’s PYROsmart-systeem een volledige oplossing voor het beheersen van dit risico. Met het PYROsmart-systeem kunnen branden worden gedetecteerd nog voordat ze schade kunnen aanrichten, en als extra beveiliging kan een optionele blusrobot zelfs het vuur in de kiem smoren.

Het risico op brand is altijd aanwezig, maar met het PYROsmart-systeem kun je niet alleen vroegtijdige detectie realiseren, maar ook automatische brandblussing, waardoor je bedrijfscontinuïteit beter wordt gewaarborgd. De verloren uren en de kosten van volledig herstel na een brand kunnen voor een bedrijf enorm zijn. De nevenschade die een brand veroorzaakt is vaak erger dan alleen de materiële verliezen. Dankzij de juiste maatregelen, zoals het PYROsmart-systeem, wordt brand een beheersbaar risico.

Het systeem werkt volledig autonoom, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, zelfs tijdens weekenden en feestdagen. Zijn slimme intelligentie zorgt ervoor dat elke alarmmelding nauwkeurig wordt beoordeeld op basis van specifieke criteria. Deze intelligentie is opgebouwd uit jarenlange ervaring en heeft zijn waarde bewezen op verschillende locaties.

PYROsmart is niet zomaar een systeem. Orglmeister heeft dit innovatieve product ruim twintig jaar geleden geïntroduceerd en het biedt verschillende unieke functies die elders niet te vinden zijn. Het systeem is in staat om zowel dichtbij als veraf nauwkeurige metingen uit te voeren, zelfs over meerdere kilometers in bepaalde projecten.

Bovendien functioneert het systeem altijd met een maximale gevoeligheid en onafhankelijk van de mate van activiteit op de werkvloer, waardoor het ook tijdens onbewaakte momenten, zoals lunchpauzes en vergaderingen, even effectief blijft werken. Veel andere systemen worden overdag nagenoeg uitgeschakeld, wat een potentieel gevaar vormt. 

Wat PYROsmart echt onderscheidt, is de combinatie van geavanceerde detectie met doelgericht automatisch blussen. Het systeem gebruikt een 3D-projectie om de exacte locatie van de hittebron of het open vuur te bepalen en stuurt automatisch het bluskanon naar die positie. De krachtige waterstraal dooft het vuur effectief en houdt de directe omgeving vochtig om verdere verspreiding te voorkomen. Dit gebeurt allemaal automatisch, zelfs als er niemand ter plaatse is. Je ontvangt een alarmmelding terwijl de brand al wordt bestreden.

Met het PYROsmart-systeem heeft het brandrisico een nieuwe dimensie gekregen – een beheersbare dimensie, zelfs als er niemand aanwezig is!

Ons systeem heeft de trotse goedkeuring van VdS voor branddetectie, wat verzekeraars overtuigt om dit systeem van harte aan te bevelen. Er zijn momenteel meer dan 300 operationele PYROsmart-systemen verspreid over heel Europa en het Verenigd Koninkrijk. En dit succes is geen toeval, want:

  • Het biedt de meest kostenefficiënte vroegtijdige branddetectie per vierkante meter.
  • Optionele leaseconstructies stellen je in staat om te profiteren zonder een volledige initiële investering en met lage maandelijkse kosten.
  • Het garandeert een ongeëvenaarde 24/7, 365 dagen per jaar betrouwbaarheid, zonder uitzondering.
  • Je kunt het systeem moeiteloos uitbreiden met automatische blusrobots voor extra bescherming.
  • Er zijn geen abonnementskosten en geen noodzaak voor aansluiting op een alarmcentrale, omdat het systeem volledig autonoom werkt.
  • Mocht je toch een meldkamer wensen, dan kunnen wij dat ook voor je regelen.
  • Ons systeem is ontwikkeld en geproduceerd in Europa, wat een robuuste garantie biedt dat al het beeldmateriaal voldoet aan de strikte Europese AVG-wetgeving. Dit betekent dat buitenlandse organisaties geen toegang hebben tot jouw waardevolle beelden. Beelden beveiligd volgens Europese AVG-Wetgeving: ontwikkeld en geproduceerd in Europa.

Met PYROsmart ben je verzekerd van eersteklas branddetectie en -preventie, onder­steund door gerenommeerde goedkeuringen en een uitstekende repu­tatie. Waarom genoegen nemen met minder als je het beste kunt krijgen? 

BLW VisserStandnummer G110

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details