Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Hoge productie, flexibiliteit en gunstig brandstofverbruik
De grotere broer HG6000.

Hoge productie, flexibiliteit en gunstig brandstofverbruik

De eenmanszaak van toen is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijd opererende onderneming waar 3500 mensen voor werken. Ze produceren herkenbare felgele machines voor onder andere de landbouw, bosbouw, grondverzet en gestuurde boringen. Voor de recyclingbranche zijn de shredders befaamd.

De horizontale schredders – waarbij het materiaal op een transportband wordt ingevoerd – met type-aanduidingen HG4000 tot HG6000, waarbij de cijfers verwijzen naar het motorvermogen, kenmerken zich door de hoge productie, de flexibiliteit en hun uiterst gunstige brandstofverbruik, stelt Pierrot Boekestijn, specialist groenrecycling bij Vermeer Benelux. “Onze shredders kunnen grote hoeveelheden sloophout of groenafval verkleinen in korte tijd. Het hart van de machine is een draaiende trommel, voorzien van messen of hamerblokken. Hierbij worden de messen ingezet voor de verwerking van relatief schoon materiaal, dus zonder grove vervuiling zoals stenen of metaaldelen. Met messen kan een kwalitatief goed eindproduct gemaakt worden, zoals snippers die kunnen dienen als brandstof voor elektriciteitscentrales. De hamers kunnen worden  gekozen als het materiaal dermate vervuild is, dat de messen daardoor beschadigd zouden raken.”

De gepatenteerde Series II duplex trommel heeft zich bewezen door zijn grote haksel capaciteit. De omkeerbare hamerblokken zijn eenvoudig te servicen en hebben ongeveer de dubbele levensduur ten opzichte van enkelvoudige blokken. De optionele ‘chipper drum’ met hakselmessen produceert een consistent eindproduct dat heel  geschikt is voor bijvoorbeeld bio-energie toepassingen. 

De Series II duplex trommel op de HG4000 heeft zich bewezen door zijn grote haksel capaciteit.

“Door het dubbelzeef ontwerp gecombineerd met diverse zeefdek opties kan op een efficiënte manier de juiste maatvoering van de haksels bepaald worden”, stelt Boekestijn. “En door het gepatenteerde SmartFeed systeem wordt de hakselsnelheid continu op een maximale productie afgeregeld. Het laden van materiaal gaat eenvoudig en snel door de brede open invoertafel.”

Door de goede toegankelijkheid van bijvoorbeeld de radiator en met de optionele zeefdekkraan en hydraulische steunpoten kan veel tijd worden bespaard op de werkplek. De machine kan tot 90 meter op afstand worden bestuurd.

Met een shredder van het Amerikaanse Vermeer is flink te besparen op brandstof. De zes-cilinder Caterpillar motor op de HG4000 levert een vermogen van 400kw.

Vermeer blinkt daarnaast uit door een gedegen en uiterst gedreven onderhoudsafdeling. “Vermeer Benelux onderscheidt zich door onze grote zorg voor de after-sales behoeften van onze klanten. Naast een volledig uitgeruste werkplaats, beschikken wij over een aantal mobiele service stations om klanten op locatie van dienst te kunnen zijn. Deze wagens zijn uitgerust met de benodigde gereedschappen en een voorraad van de veel voorkomende en cruciale onderdelen van de diverse machines.”

De medewerkers van Vermeer Benelux worden bovendien doorlopend door het Amerikaanse moederbedrijf bijgeschoold over de nieuwste producten en ontwikkelingen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details