Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Een typisch voorbeeld van een bovenbandscheider.

K.W. Supply Magneetsystemen loopt voorop bij de recycling van ferrometalen

Als je erop gaat letten, zie je ze op heel veel plaatsen: op overslagterreinen, in de mijnbouw, bij metaalverwerkende bedrijven en natuurlijk op locaties waar afvalstromen worden verwerkt. K.W. Supply Magneetsystemen B.V. ontwerpt, bouwt, levert en zorgt voor de installatie en het onderhoud van een breed scala aan magneetinstallaties.

“Op het eerste gezicht lijkt het een eenvoudig proces om ferrometalen met magnetisme uit bijvoorbeeld papier-, puin-, kunststof- en restafval-stromen te winnen. Maar om dat efficiënt, rendabel en betrouwbaar te doen, daar komt veel kennis en kunde bij kijken.” Aan het woord is Rob Krebs, directeur-eigenaar bij K.W. Supply Magneetsystemen en hij kan eindeloos en vol vuur vertellen over zijn bedrijf en de markt waarin hij zich begeeft. “Neem nu onze gepatenteerde Ripper Magneet. Deze hebben we ontwikkeld om constructiestaal en andere stalen delen uit puin en sloopafval te halen. Je herkent hem aan zijn opklapbare tanden. Er zijn al een aantal pogingen gedaan om hem te kopiëren, maar zonder succes. Het is namelijk meer dan een magneet met wat tanden. Er zit jaren aan onderzoek en ervaring in en dat bouw je niet zo maar één-twee-drie na.”

De gepatenteerde Ripper Magneet in actie.

Bovenbandmagneet

Als het gaat om het ontijzeren van papier, kunststof en restafval dan wordt er vaak een bovenbandmagneet toegepast. Deze speciale bandtransporteurs worden klantspecifiek ontworpen en gebouwd. Zo wordt aan de specifieke eisen en wensen van elke klant voldaan. Een bovenband-magneetscheider kan worden ingezet om ferrometalen te winnen uit afvalstromen tot zelfs 1 meter diep. Bij K.W. Supply zijn al magneetsystemen gebouwd voor het scheiden van metaal uit chemische of hete producten (tot 600 ℃). Bij de constructie van een bovenbandmagneet wordt naast het vermogen om te scheiden, ook goed gelet op onderhoud. Zo kun je de rubberen transportband altijd zelf eenvoudig wisselen om zo stilstand en productieverlies tot een minimum te beperken.

De magneetinstallaties op overslagmachines zijn al jaren een bestseller. K.W. Supply werkt met een stalen gelijkstroomgenerator die een stabiel en groot vermogen levert. Dit in tegenstelling tot de goedkope aluminium draaistroomgeneratoren die elektronisch gelijkgericht worden en bij een storing niet ter plaatse gerepareerd kunnen worden. Weer zo’n voorbeeld waarbij een magneet niet zo maar een magneet is. Daar moet goed over nagedacht zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details