Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
De missie van Beequip is om ondernemers te helpen ondernemen.

Equipmentlease voor het MKB is bij Beequip snel en eenvoudig geregeld

Stel, je hebt als afvalverwerker behoefte aan een financiering voor de aankoop van die broodnodige machine. In de bancaire wereld sta je als MKB’er echter steeds vaker voor een gesloten loket. Beequip is al jaren de gespecialiseerde partij die oplossingen biedt voor dit probleem. Sinds oktober 2015 kunnen MKB-ondernemers uit de recycling, maar ook uit sectoren als bouw, logistiek, agri en maritiem, bij Beequip terecht voor het aanschaffen of herfinancieren van zwaar materieel.

Beequip maakt het leasen van machines breder toegankelijk voor MKB ondernemers. Dit kunnen zij doen omdat men er zowel verstand heeft van machines als van financieringen en dat onderscheidt ze in de markt. We vragen Giel Claes, medeoprichter en partner, naar het geheim van het groeiende succes van Beequip. Hij steekt energiek van wal: “Natuurlijk hebben we verstand van de financiële kant van het verhaal. Maar wat ons echt uniek maakt is het feit dat we ook de markt en de machines van de recyclingbranche kennen. Dat laatste is zelfs belangrijker dan het eerste: ‘Equipment First’ noemen we dat. Door deze kennis kunnen we het materieel voorop plaatsen bij de financiering, in plaats van de jaarcijfers van het bedrijf. Daardoor is veel meer mogelijk: we kunnen gebruikte machines financieren of startende bedrijven of bedrijven die een mindere periode achter de rug hebben, helpen. Dat komt ondernemers, zeker nu tijdens de coronacrisis, goed van pas. Of het nu gaat om een hydraulische pers, een zeefmachine of een puinbreker, wij bieden een passende oplossing. Dat geldt overigens ook voor alle materieel rondom het primaire recyclingproces als transportmaterieel en grondverzetmachines.”

De unieke ‘equipment first’ aanpak van Beequip maakt leasen van recycling machines breder toegankelijk voor MKB ondernemers.

Maatwerk

Beequip levert altijd klantspecifiek maatwerk in oplossingen en dat wordt door hun klanten enorm gewaardeerd. Dat verklaart in ieder geval hun snelle groei en het grote percentage klanten dat ook voor een volgende financiering bij ze aanklopt. De klanttevredenheid is erg hoog en daar is men zeer trots op. Je kunt als bedrijf bij Beequip terecht voor zowel nieuwe als gebruikte machines. Dat maakt ze nog flexibeler om een oplossing te vinden voor jouw financieringsvraag. Daarnaast bieden ze sale & leaseback constructies. Beequip koopt in dat geval de machine van de ondernemer, en de ondernemer leaset deze terug. Het is een administratieve handeling: de machine(s) blijven gewoon dienstbaar binnen het bedrijf. Dit is een mooie oplossing voor ondernemers die op korte termijn cashflow moeten of willen genereren. Met verkoop wordt namelijk werkkapitaal vrijgemaakt voor andere investeringen. In een snel veranderende markt is een flexibele financiële partner vaak noodzakelijk om te kunnen blijven groeien. Waar traditionele financiers blijven steken, daar zet Beequip de volgende (en vaak beslissende) stap om het MKB vooruit te helpen.

Een lease aanvraag doen kan bij Beequip digitaal. Zo wordt leasen voor ondernemers simpel, flexibel en snel. Overigens zonder het persoonlijk contact te verliezen.

Elektrificering

En nu we het toch over marktontwikkelingen hebben: er is steeds meer aandacht voor milieuvriendelijk ondernemen in het algemeen en verduurzaming van machines in het bijzonder. Zowel vanuit de overheid als vanuit de recyclingbranche zelf is steeds meer belangstelling voor bijvoorbeeld de elektrificatie van equipment. Het terugdringen van CO2, NOx en andere schadelijke emissies staat steeds hoger op de (aanbestedings-) kalender. Dit noopt bedrijven om te investeren in onder andere elektrische grondverzetmachines en elektrische kranen. Beequip onderkent het belang van deze trend en heeft als missie om ondernemers te ondersteunen bij deze ontwikkelingen. Giel Claes zegt daarover: ‘We hebben al geruime tijd gesprekken lopen met fabrikanten en importeurs van elektrisch aangedreven machines. Dit heeft al geresulteerd in diverse transacties. Wij zijn klaar om nog meer van dit soort financiële vraagstukken op te pakken en een passende lease-oplossing voor te stellen. Wij zijn er om ondernemers te ondersteunen in deze transitie. Als we dat niet zouden doen, dan missen veel kleine en middelgrote bedrijven gewoon de boot en dat zou voor ondernemend Nederland enorm jammer zijn’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details