Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Na de elektrische magazijntrucks maakt Linde de emissievrije techniek ook toegankelijk voor vorkheftrucks in veeleisende (recycling)toepassingen.

Linde betreedt met nieuwe X-serie vorkheftrucks gulden middenweg

Motrac, opgericht in 1954, is een samenvoeging van MOtoren en TRACtoren. Güldner was het eerste merk dat werd vertegenwoordigd. Toen Güldner, later Linde, stopte met de productie van tractoren en zich ging toeleggen op heftrucks werd Motrac tevens actief op het gebied van intern transport en hydrauliek. Naast verkoop, verhuur, leasing en occasions biedt de onderneming een totaalaanbod: van advies en engineering voor geautomatiseerde warehouses tot 24/7 onderhoudsservice.

Door de jaren heen is de Motrac-organisatie gegroeid van 60 naar 340 professionals, die werken vanuit vier vestigingen in Nederland: Almere (hoofdkantoor), Zwijndrecht, Venlo en Apeldoorn (occasioncenter). Naast 35 verkoopadviseurs is er een volcontinu serviceapparaat opgetuigd, bestaande uit 14 planners en 135 monteurs in de buitendienst. Technologisch hoogwaardige producten, betrouwbare service en een partner die meedenkt met de klant, dat vindt Motrac belangrijk.

De nieuwe X20-X35 serie combineert de performance van een brandstoftruck met de (kosten)efficiency van elektrische uitvoeringen.

Toonaangevend merk

Snelle dienstverlening geldt als één van de pijlers onder het succes van de Linde hef- en magazijntrucks. Als toonaangevend merk in Europa wordt er gestreefd naar een toppositie in iedere belangrijke economische sector. Vakbekwame medewerkers helpen dagelijks klanten uit alle branches; van agrariër tot havenbedrijf en van recycling tot warehouse. Naast standaard pallettrucks en heftrucks levert Linde tevens zware vorkheftrucks voor uitdagende toepassingen of specifiek maatwerk als dit nodig is.

Het uitgangspunt hierbij is dat interne transportstromen zo efficiënt en veilig mogelijk verlopen. Stilstand is achteruitgang. Linde trucks zijn sneller, zuiniger, ergonomischer en staan bekend om hun betrouwbaarheid en lange levensduur. “Duurzaamheid is binnen Motrac en Linde een essentieel thema. Dat vertaalt zich niet alleen naar producten”, weet productspecialist Tino van Essen. “Zo heeft Motrac niveau 3 behaald op de CO2-Prestatieladder. Naast het leveren van innovatieve en duurzame intralogistieke oplossingen zijn we een logistiek specialist voor advies over vlootbeheer en inzet van trucks, met als doel de energiebehoefte te verlagen en de uitstoot te verminderen. Motrac levert een one-stop-shop aanbod, gecombineerd met een hoge servicegraad en er is voor iedere branche een Op-Maat oplossing in huis.”

Linde ontwikkelde samen met Samsung de Li-NMC batterijtechnologie voor elektrische modellen.

Aanzienlijk voordeel

Door vele kleine stapjes te zetten hopen Linde en Motrac uiteindelijk een aanzienlijk verschil te maken, of het nu gaat om veiligheid, connectiviteit, comfort, energie of duurzaamheid. Het milieu aspect zit ’m ook in het feit dat de machines tot 98% recyclebaar zijn of dat de service-interval voor oliewissels is opgerekt naar 6.000 uur, waardoor een Linde truck ten opzichte van veel concurren ten slechts een kwart aan hydrauliekolie verbruikt. Ook qua robuustheid van de aandrijflijn, het chassis en de mast stelt dit Duitse merk de norm.

“In veel gevallen gaat een Linde niet twee maar drie levens mee”, zegt Van Essen trots. “Recent is een verbrandingstruck ingeruild van 7 jaar oud en 35.000 probleemloze draaiuren. Omgerekend zijn dit zo’n 1,5 miljoen kilometers! Vandaar dat we ook populair zijn in de recyclingtak. In oud papier is de laatste jaren een duidelijke verschuiving zichtbaar van verbrandingsmotor naar elektrische aandrijving, vanwege de uitstoot, besparing op brandstof en minder kans op ontbranding van het materiaal.”

Qua innovaties op veiligheidsgebied behoort Linde tot de absolute top, met de assistentiesystemen TruckSpot, VertiLight, Linde Safety Guard en Linde Safety Pilot.

Optimale prestaties

Met de geheel nieuwe X-serie speelt Linde in op de tendens naar elektrificatie in de interne transportsector. De X20 tot X35 realiseren tussen 2 en 3,5 ton hefvermogen en vormen een combinatie van de elektrische E-serie (model 1252) voor binnen gebruik en de H-serie (model 1202) met diesel-, lpg- of cng-motor, die vooral buiten haar mannetje staat in veeleisende toepassingen. Het zijn kortom echte krachtpatsers, maar dan wel met een zeer innovatieve, elektrische aandrijflijn. Van Essen: “De recycling biedt volop uitdagingen; oneffen terreinen, stoffige omgevingen en lasten van diverse afmetingen. Dat vraagt om een robuuste truck die onder alle omstandigheden optimaal presteert, zowel qua rijden of accelereren als heffen. Dankzij Linde’s zelf ontwikkelde Li-NMC batterijtechnologie biedt de X-serie dezelfde performance als eenzelfde type met verbrandingsmotor. De techniek komt grotendeels overeen met die uit andere modellen, al biedt de X20-X35 door verdere verbeteringen aan de aandrijflijn nog meer efficiency dan de elektrische E-range. Dit maakt de X-modellen niet alleen tot de krachtigste elektrische vorkheftrucks ter wereld, maar zeker ook een serieus alternatief voor trucks met een verbrandingsmotor.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details