NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Lindner Urraco 4000, uitbreiding van de succesvolle Urraco-lijn van Lindner

Lindner Urraco 4000, uitbreiding van de succesvolle Urraco-lijn van Lindner

Op de IFAT heeft Lindner de geheel nieuw ontwikkelde Lindner Urraco 4000 geïntroduceerd aan het grote publiek. De nieuwe Lindner Urraco 4000 vind zijn plaats tussen de bekende mobiele verkleiners de Lindner Urraco 75 en 95.

Met een as-lengte van 2.000mm past hij precies tussen de Urraco 75 met 1.500mm lange assen en de Urraco 95 met 2.500mm langer assen. Deze 2.000mm lange assen zorgen gelijk voor de tenaamstelling van de nieuwe Lindner Urraco 4000, namelijk twee maal 2.000mm maakt in totaal 4.000mm as-lengte in Lindner Urraco 4000.

De nieuwe Lindner Urraco komt gelijk in diverse varianten op de markt ; een rupsmobiele, een wielmobiele en een stationaire uitvoering. Met deze drie genoemde uitvoeringen houd het niet op, de rupsmobiele variant komt er met een dieselaandrijving en elektrische aandrijving waarbij een kleine motor zorgt om de machine ter verplaatsen en in- en uit te klappen.

Afhankelijk van de uitvoering heeft de Urraco 4000 een gewicht tussen de 25 en 31 ton waarbij de 31 ton is voor de rupsuitvoering en de 25 ton voor de stationaire opstelling.

Net als bij de andere Urraco’s zijn ook voor de Urraco 4000 vele variaties leverbaar qua assen, tegenkammen en breekbalken. Voor ieder product en gewenste eindfractie zijn diverse combinaties mogelijk en te leveren.

Bij de ontwikkeling van de Urraco 4000 is rekening gehouden met de wensen uit de markt. Zo is het bijvoorbeeld zeer eenvoudig geworden om de breekbalk uit de machine te bouwen. Deze kan nu middels grote deuren zijwaarts uit de machine worden gehaald. Het wisselen van de assen en zijkammen kan dankzij hydraulisch wegklapbare achterzijde nu binnen 3 uur worden uitgevoerd.

De aandrijving van de Lindner Urraco 4000D (stationair), DS (oplegger) en DK (rups) wordt uitgevoerd door een 340 kW dieselmotor die natuurlijk is uitgevoerd volgens de laatste Stage-V emissienormen. De motor drijft vervolgens een zeer efficiënt hydraulisch systeem aan dat is ontwikkeld door Lindner en Linde. Met een kracht tot 480.000Nm op de assen mag de Urraco 4000 zich één van de sterkste in zijn klasse noemen. 

Bij de elektrische uitvoeringen, de 4000E (stationair) en 4000EK (rups) wordt de verkleiningsunit aangedreven door een 250kW elektromotor aangedreven. Natuurlijk ook met hetzelfde hydraulische systeem als de dieselvarianten.

Om de Lindner Urraco 4000EK elektrisch aangedreven rupsmachine te verplaatsen en op transport te zetten is hij uitgevoerd met een kleine 18,5kW dieselmotor. Zodra hij op locatie staat en is aangesloten op de stroombron wordt deze uitgeschakeld.

Net als bij de andere Urraco’s kan de trechter zowel aan de voor- als achterzijde met de afstandsbediening worden bediend voor een optimale vulling op de assen.

Om de machine zijn verkleinwerk optimaal te laten uitvoeren heeft de Urraco 4000 de bekende Bodas-besturing waarin verschillende programma’s zijn voor te programmeren waarin o.a. de tijden zijn aan te geven om voor- en achteruit te draaien als de drukken waarop de moet gebeuren.

Naast deze programma’s herkent de besturing ook als er onbreekbare delen in de machine bevinden en schakelt dan direct de aandrijving uit om beschadigingen te voorkomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details