Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Sinds 1946 bouwt Bronneberg machines voor de recyclingindustrie.

Machines van Brabantse machinebouwer over de hele wereld terug te vinden in de recyclingindustrie

Met ruim 75 jaar ervaring in het ontwikkelen en vervaardigen van machines voor het recyclen/verwerken van schroot en metalen, heeft Bronneberg uit Helmond een grote kennis van de vraag uit de markt. Naast haar eigen machines, het verlenen van service en onderhoud, het reviseren van gebruikte machines, is het tevens dealer van bekende merken uit de markt. Tijdens de Vakbeurs Recycling in Gorinchem staan met name de eigen machines centraal. 

Bronneberg was dit jaar al exposant op IFAT 2022 in München, eind vorig jaar op de Pollutec in Lyon en in november volgt de Vakbeurs Recycling in Gorinchem. De internationale aanwezigheid symboliseert de mondiale uitstraling van de Brabantse machinebouwer die inmiddels 40 man op de loonlijst heeft staan. Sinds 1946 bouwt het machines voor de recyclingindustrie. Daarnaast treedt het in de Benelux op als dealer voor andere merken zoals MG Recycling, ForRec Recycling Systems en natuurlijk Louritex. 

“Door onze lange ervaring in de recyclingindustrie hebben we veel inter­nationale kennis en weten wat er speelt in de markt. Daar hebben we onze machines ook op doorontwikkeld”, vertelt Bronneberg-marketingmedewerker Ivo Willems. Het Nederlandse merk heeft een internationale uitstraling en haar machines zijn dan ook buiten de Europese markt terug te vinden op continenten als Midden-Amerika, Australië en het Midden-Oosten. 

Bronneberg kabelpelmachine.

Ook Nederland is een belangrijke markt. Dit verklaart ook de deelname op de komende vakbeurs in Gorinchem. “Het is een toonaangevende beurs in de Benelux waar we ongetwijfeld veel bestaande en hopelijk ook potentiële klanten zullen tegenkomen”, zegt Willems die verantwoordelijk is voor de voorbereidingen op de beurs. “Daarnaast is Bronneberg er al vanaf de eerste editie bij als standhouder en wordt dit onze 12e deelname!”

In de Evenementenhal in Gorinchem zullen vooral machines van eigen makelij tentoongesteld worden. Zo brengt het een Bronneberg kabelpelmachine, alligatorschaar en hydraulische handschaar mee. “Dat zijn handzame producten voor op de beurs en zij geven daarnaast een goed beeld van ons aanbod”, vervolgt Willems. “Verder zullen we op een groot TV-scherm de nodige demonstratievideo’s tonen waardoor bezoekers zich een goed beeld kunnen vormen van ons totale programma.” 

Tot dat assortiment – nieuw en tweedehands – behoren ook schootpersen, autopletters, schrootscharen, kabelgranuleerinstallaties, shredders en nog veel meer. Het bedrijf levert aan recyclingbedrijven die actief zijn in de recycling van metaal, aluminium, kabels, auto’s en meer. Na de verkoop staat een dedicated serviceteam in voor onderhoud en reparatie. “We hebben dagelijks zes servicebussen op de weg en een onderdelenmagazijn, waardoor we onze klanten snel verder kunnen helpen en daarmee langdurige stilstand voorkomen”, besluit Willems. 

U vindt Bronneberg op Vakbeurs Recycling in Gorinchem op stand C120.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details