Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Marktleider voor trommelzeven. Eenvoudige maar zéér betrouwbare machines
Pronar-trommelzeven geven veel concurrenten het nakijken.

Marktleider voor trommelzeven. Eenvoudige maar zéér betrouwbare machines

Herwijnen Machinery bv is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de ver- en inkoop van nieuwe en gebruikte
recycling­machines. Bovendien heeft Herwijnen Machinery binnen Nederland sinds 2015 het exclusief importeurschap van hoogwaardig recyclingmerk Pronar.

Herwijnen Machinery werkte actief mee aan het ontwerp van de Pronar-schudzeef.

Jimmy van Herwijnen, Managing Director: “Ik zit al van mijn 12de of 13de levensjaar – via mijn vader – in de recyclewereld. Ik werd in de loop der jaren dan ook een echte machinefanaat en ken al onze producten tot op het kleinste onderdeeltje. Geen arrogantie hier, maar service van het hoogste niveau en korte lijnen naar de klant, zowel van onze techneuten als van mezelf. Ondertussen werden we zelfs marktleider in de sector voor trommelzeven. We zijn dan ook verdeler van een absoluut topmerk: Pronar. Het Poolse merk maakt eenvoudige, maar zeer betrouwbare machines, waardoor je altijd zeker bent van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. En eerlijk gezegd, het loopt als een trein. Een paar maanden na onze deal met dit topmerk verkochten we al onze eerste trommelzeven.”

De Pronar MPB 18.47/1 trommelzeef heeft een trommel van 4,7 meter lang en 1,8 meter doorsnee.

Uitgebreid dealernetwerk van Poolse marktleider

Pronar is niet zomaar de eerste de beste. Het bedrijf werd bijna 30 jaar geleden opgericht in Narew, in de regio Podlasie in het noordoostelijke deel van Polen. Pronar heeft ondertussen meer dan 2.000 werknemers in dienst. In zeven state-of-the-art fabrieken, gelegen op een oppervlakte ter grootte van 80 voetbalvelden, wordt dagelijks 600 ton staal gebruikt om 4.000 onderdelen te produceren.

Tegenwoordig is Pronar de onbetwiste leider in de productie en verkoop van machines en apparatuur voor de landbouw, overheidsdiensten en transportindustrie met een marktaandeel van bijna 50% op de Poolse markt. Pronar is ook ’s werelds belangrijkste speler onder de fabrikanten van wielen voor landbouwmachines, pneumatische en hydraulische systemen, assen voor aanhangwagens, evenals stalen profielen en kunststofcomponenten.

De Pronar MPB 20.72G Rups-mobiele trommelzeef heeft een 7,2 m lang conventionele trommel met een diameter van 2 meter.

Het bedrijf heeft ondertussen een dealernetwerk opgebouwd in alle landen van de Europese Unie, Scandinavië en Rusland. De producten van Pronar worden geëxporteerd naar meer dan 60 landen, waaronder Afrika, VS, Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië. Recent nog werd de bouw van een eigen expositiehal voltooid, waar de producten van het bedrijf worden gepresenteerd, en is een enorm oefenterrein geopend waar potentiële kopers de recyclingmachines aan het werk kunnen zien. 

Pronar MRW 2.85H Slow Speed Shredder op Haakarm-onderstel.

Demodag op 17 september

Na de zomer organiseren Herwijnen Machinery & Herema – respectievelijk de Nederlandse en Belgische verdeler van Pronar – een demodag, waar ze de complete range recyclingmachines van Pronar zullen demonstreren. Want enkel op die manier zal voor iedereen de zeer uitgebreide scope van deze machines 100% duidelijk worden. Welke machines krijg je zo allemaal in actie te zien?

  • Pronar MRW 2.1010 Dubbelwals Shredder
  • Pronar MRW 2.85G Dubbelwals Shredder
  • Pronar MRW 1.300 Enkelwals Shredder
  • Pronar MRW 1.300G Enkelwals Shredder op rupsonderstel
  • Pronar MRS 1.53 Sneldraaier
  • Pronar MPB 20.55GH Rupsmobile Trommelzeef
  • Pronar MBAA 3812 Schudzeef – eerste voorstelling van dit nieuwe model!
  • Pronar MRW 2.75G – eerste voorstelling van dit nieuwe model!

Deze ongetwijfeld hoogst interessante demodag op 17 september 2022 gaat door op de terreinen van Bouwstoffenhandel ‘De Rivierendriesprong’ en duurt van 12 tot 20 uur. Adres: Noordhoek 35, 3351 LD Papendrecht (NL). Aanmelden kan via herwijnenmachinery.nl/aanmelden. Voor de aan­wezigen zal ruimschoots eten en drinken voorzien worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details