Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Nieuws

Mexico-Natie breidt staalopslag uit met duurzame hallen

IMG_0466_S
Mexico Natie had dringend nood aan extra staalopslagruimte. Best-Hall bood de uitkomst.

9 september 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Door de coronacrisis kreeg logistiek dienstverlener Mexico-Natie een sterk verhoogde vraag naar opslagplaats. De onderneming wilde snel meer opslagruimte op hun site in de Port of Antwerp-Bruges. Eind vorig jaar stelde Best-Hall hen een interessante oplossing voor, en vier maanden later werden twee imposante staalopslaghallen opgeleverd.

Snel geplaatst én verplaatsbaar

Opslagruimte huren op een andere locatie was geen optie. Een traditionele hal bouwen zou te veel tijd kosten. Jeffi Willemsen, Business Development Manager bij Mexico Natie, onderzocht of ze misschien tenten konden huren om op de eigen site te plaatsen, maar dat was geen duurzame oplossing. Bij de eerste storm konden de tentzeilen al beschadigd zijn.

Hallen van Best-Hall kunnen rechtstreeks op asfalt of beton geplaatst worden met een uniek verankeringssysteem.

Toen Willemsen in contact kwam met Best-Hall, was hij snel overtuigd om het hen in zee te gaan. De stevige hallen in staalskeletbouw die zij voorstelden, zouden in een mum van tijd geplaatst zijn. Bovendien kunnen ze relatief goedkoop verplaatst worden. Handig, want zo moesten ze niet meteen asfalt of beton gieten op de plek waar de hallen uiteindelijk zullen belanden.

De imposante hallen op de site van Mexico Natie werden binnen de vier maanden na de bestelling opgeleverd.

Robuuste staalconstructie

Kris Derison, Director Business Development van Best-Hall Benelux, legt uit wat de hallen zo bijzonder maakt: “Het geraamte is een slanke stalen constructie van hoogsterktestaal klasse S420, met een poedercoating met corrosiviteitsklasse C5. De gewapende pvc cover waarmee ze overdekt zijn, is lichtdoorlatend en brandvertragend met brandklasse B-s2,d0. Er geldt een garantie op van 25 jaar. De hallen zijn op asfalt bevestigd met een uniek verankeringssysteem, waardoor geen fundering nodig was en we ze later kunnen verplaatsen.”

En zo gaf Kris meteen ook de redenen waarom de hallen van Best-Hall een gegeerde oplossing zijn in de opslag- en recyclagesector.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details