Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Nieuws

Meer dan 400 machines in de verhuurvloot

Nieuw in de verhuurvloot: een 40-tons Liebherr LH40 mobiele overslagkraan.

Tekst | Armand Landman

Beeld | G.M. Damsteegt

7 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Ooit begonnen met slechts een minigravertje is G.M. Damsteegt ondertussen uitgegroeid tot een speler van formaat als het gaat om de verhuur van materieel. Het bedrijf levert meer dan 400 machines voor grondverzet en specialiseerde zich in de afgelopen jaren steeds meer in recycling.

De vloot van Damsteegt bestaat tegenwoordig uit graafmachines, rups- en wieldumpers, shovels, schrankladers en bulldozers, zuigauto’s, trekkers met diverse kiepers, hoogwerkers en roterende verreikers, baggerschuifboten en maaiboten en pontons. Maar dus ook diverse schudzeven, trommelzeven, sterrenzeven, stenenscheider, shredders, chippers en transportbanden. “Ook in het recycle-assortiment is alles met of zonder bediening te leveren”, vertelt Maarten van Ettekoven, bij Damsteegt verantwoordelijk voor de recyclingmachines. “Door allerlei materieel te koppelen, bijvoorbeeld een shovel om alles in een zeef te scheppen en een kraan om het gezeefde product weer in een kieper te laden, is er een groot systeem van te maken, een complete verhuurlijn als het ware.” Want of een klant nu een schudzeef, een sterrenzeef of een verkleiner nodig heeft, Damsteegt kan het regelen. “Ook wanneer een klant een vraagstuk heeft over zijn afvalproduct, kunnen wij adviseren hoe het te recyclen of te verkleinen, zodat het product netjes afgevoerd kan worden. We verhuren zowel materieel in het bouw- en sloopafval maar ook in de groenrecycling, biomassa of industrieel plastic”, aldus Van Ettekoven. G.M. Damsteegt kan alle grote en bekende merken leveren, of het nu gaat om Komptech, Powerscreen, Keestrack, McCloskey of de vol elektrische Cribus trommelzeven en de Multistar L3 sterrenzeven. Om het product op de juiste locatie te krijgen, wordt veel gebruik gemaakt van de Telestack transportbanden.

En onlangs voegde Damsteegt nog een nieuwe 40 tons Liebherr LH40 mobiele overslagkraan aan het assortiment toe. “Omdat bedrijven steeds minder zelf investeren, vallen ze voor materieel vaker terug op Damsteegt”, verklaart Van Ettekoven. “Je weet dan van te voren de kosten. Bovendien zoeken wij altijd een oplossing, ‘nee’ bestaat bij ons niet.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details