Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
“Niet lullen, maar poetsen” – Joëlle Plender
Joëlle Plender, Sales Supply Chain & Quality Manager bij Van Werven Plastic Recycling in Biddinghuizen..

“Niet lullen, maar poetsen” – Joëlle Plender

De recyclingbranche is een mannenwereld. Maar wie goed zoekt, komt wel degelijk ook vrouwen tegen. Op deze pagina bieden we hen een podium. Om te lezen wat ze beweegt en hoe ze hun werk doen tussen de ruwe bonken, de grote machines, het vuil en het stof. In deze editie geven we het woord aan Joëlle Plender, Sales Supply Chain & Quality Manager bij Van Werven Plastic Recycling in Biddinghuizen.

Zes jaar geleden startte Joëlle haar carrière bij Van Werven als medewerker Verkoop binnendienst. “Ik ben zelf woonachtig in Kampen en letterlijk opgegroeid met het bedrijf. De vele trekkers en vrachtwagens van Van Werven zijn bijna een vast gegeven in het straatbeeld in onze regio. Toch wist ik tot zes jaar geleden niet wat er zich achter de poorten van het immense bedrijventerrein in Biddinghuizen afspeelde.” Dat is nu wel anders. Ze vertelt enthousiast over het productieproces en heeft volop affiniteit met het plastic recyclen.

Joëlle leerde van collega’s al snel de kneepjes van het vak. “Ik heb me volledig laten onderdompelen in de wereld van plastic recycling. Ik vind het leuk om te begrijpen hoe het productieproces precies in elkaar steekt en heb heel veel geleerd over de verschillende stappen en de kwaliteit.” Die grenzeloze interesse heeft Joëlle geen windeieren gelegd: drie jaar geleden mocht ze de functie van kwaliteitscoördinator aan haar ‘palmares’ toevoegen. En inmiddels is ze opnieuw gepromoveerd tot Sales Supply Chain & Quality Manager.

“Van Werven is een bedrijf waar iedereen met beide voeten op de grond staat. Eén van de slogans luidt: ‘sámen werken we aan echte oplossingen’. Hard werken wordt beloond. Dat past bij mij: niet lullen maar poetsen. Ik voel me dan ook heel erg thuis hier in Biddinghuizen.” De recyclingbranche een echte mannenwereld? Daar heeft Joëlle eigenlijk nooit echt bij stilgestaan. “Op het werk, in de dagelijkse omgang met collega’s en klanten, merk ik daar weinig van. Er hangt een fijne sfeer. Alleen op een beurs merk ik dat ik wat meer mijn best moet doen bij onbekenden. Maar als ze dan eenmaal merken dat ik wel degelijk kennis van zaken heb, geeft me dat ook weer voldoening.”    

Wie: Joëlle Plender
Wat: Sales Supply Chain & Quality Manager
Waar: Van Werven Plastic Recycling, Biddinghuizen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details