NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe Fuchs MHL390F in gebruik bij Riwald Recycling

Nieuwe Fuchs MHL390F in gebruik bij Riwald Recycling

Na aangevoerd te zijn op diverse diepladers is door de technische dienst van Van der Spek Vianen de grootste overslagmachine uit het leveringsprogramma van Fuchs opgebouwd bij Riwald in Almelo.

De nieuwe Fuchs die met zijn gewicht ruim over de 87 ton heen gaat is voorzien van een giekconfiguratie met een bereik van 25,2 meter. De giek van 13.300mm en lepelsteel van 11.800mm zorgen voor het bereik dat bij een Fuchs altijd wordt aangegeven van hart draaikrans tot aan hart pen lepelsteel, met de grijper komt het bereik dus dik op 27.7 meter. De leidingen over de giek en lepelsteel zijn in staal uitgevoerd zodat de benodigde oliestromen met zo min mogelijke weerstand en grootste efficiëntie kunnen worden aangevoerd aan cilinders en grijper.

mhl390_f_pylon-7-kopieren

Om naast het grote bereik ook in de hoogte het maximale te kunnen bereiken heeft Riwald gekozen om de machine te voorzien van een 2.000mm hoge pylon. Uiteraard heeft de machinist hierdoor een nog beter zicht in de schaar en tijdens het beladen van schepen, vrachtwagens en containers. De zichthoogte bedraagt nu 8.400mm waarbij de machinist ook de keuze heeft om de cabine nog 2.200mm naar voren te verplaatsen.

De Fuchs MHL390, de grootste machine in de modelreeks van Fuchs wordt aangedreven door een zuinige 6-cilinder 12 liter Deutz motor met een vermogen van 300 kW. De motor voldoet uiteraard aan de nieuwste emissie eisen middels Ad Blue, SCR katalysator en passieve regeneratie.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is. Bij Riwald zijn de koelers voorzien van een omkeerfunctie.

Aan de motor is een Rexroth hydraulieksysteem gemonteerd dat naast de hoofdpomp met een opbrengst van 640 liter/min een separate pomp heeft met een opbrengst van 200 liter/min die alleen voor de zwenkaandrijving zorg draagt. Door dit systeem is de machine zeer snel en is er geen vertraging in de giekbewegingen als er tegelijkertijd gezwenkt wordt.

Uiteraard is ook bij de Fuchs MHL390F de draaikrans met dubbele rijen uitgevoerd om de krachtverdeling optimaal te hebben en een lange levensduur te garanderen.

mhl390_f_pylon-9-kopieren

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via het bordes toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het  vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Standaard is de Fuchs MHL390F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.

Voor goed zicht in de vroeg- en late uren is de machine voorzien van LED-verlichting op zowel de cabine, giek als lepelsteel.

Riwald Recycling is een van de grotere spelers op het gebied van metaalrecycling in Nederland. 100% recycling is hun streven. Daarom investeert Riwald Recycling in de toekomst door de inzet van een o.a. unieke high-tech granulator in combinatie met een daaraan gekoppelde afvalscheidingsinstallatie. Hierdoor kan praktisch al het vuil dat vrijkomt worden opgewaardeerd voor hergebruik. Dit maakt Riwald Recycling één van de meest innovatieve recyclingbedrijven binnen Europa. Riwald Recycling denkt aan de toekomst. Zij tonen aan dat metaalrecycling ook anders kan. Duurzamer, schoner én professioneler.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details