NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Non-ferro metalen sorteren met Steinert Chutec, topkwaliteiten vanaf 5 mm deelgrootte

Non-ferro metalen sorteren met Steinert Chutec, topkwaliteiten vanaf 5 mm deelgrootte

De nieuwe glijgootsorteerder STEINERT CHUTEC completeert het al zeer uitgebreide assortiment van Steinert sorteermachines op sensorbasis voor het sorteren van non-ferro metalen en maakt het mogelijk om zware metalen vanaf een deelgrootte van 5 mm te sorteren. STEINERT is hierdoor de enige leverancier die zowel non-ferro scheiders als röntgensorteerders met hoge resolutie aanbiedt voor het hoogst mogelijke scheidingsresultaat en reiniging uit één hand.

Scheiding fijne non-ferro metalen

Het terugwinnen van non-ferro metalen met STEINERT EddyC non-ferro scheider en het sorteren van lichte- en zware metalen door STEINERT XSS-T in kleine korrelgroottes is niets nieuws. Het is echter nu mogelijk om röntgenfluorescentie te gebruiken om uiterst zuivere producten rendabel te scheiden. Het is nu mogelijk om vanaf een korrelgrootte van 5 mm om zink, messing en koper te scheiden en terug te winnen.

steinert-chutec-kopieren

Ontwikkeld voor ASR (Auto Shredder Residu) en slakkenverwerking

Verwerkers van o.a. ASR en slakken krijgen nu de mogelijkheid om zware non-ferrometalen

verder te sorteren. Naast de grovere fracties kunnen nu ook de fijnere fracties vanaf 5mm zonder problemen worden gesorteerd door de STEINERT CHUTEC waarbij aluminium, koper, zink, messing of RVS wordt gescheiden uit de productstromen.

steinert-chutec-kopieren

Zuiverheid middels röntgenfluorescentie

Bij metaalanalyses is röntgenfluorescentie analyse (XRF) een standaardmethode voor het bepalen van de elementaire samenstelling.

Bij de STEINERT CHUTEC is de röntgenfluorescentie (XRF) verder ontwikkelt en wordt ingezet voor het sorteren van metalen.

Het glijgoot-systeem combineert de röntgensignalen van de XRF met 3D-informatie om zo nauwkeurig te classificeren en te scheiden. Voor groter- en heterogeen materiaal is er de mogelijkheid om te sorteren met de STEINERT KSS XF, bandmachine die zich in de praktijk op vele locatie heeft bewezen.

Met het sorteren kunnen concentraten van verschillende metaalsoorten geproduceerd worden, die van zeer hoogwaardige kwaliteit zijn zodat ze direct gebruikt kunnen worden in smelterijen. Deze veredeling levert dus een belangrijke bijdrage aan de terugkeer van metalen naar de grondstofkringloop.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details