Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Pan-Europees platform voor LDPE-recycling
Repeats Group BV heeft aangekondigd een ​​pan-Europees platform voor het recyclen van plastic te bouwen, gericht op de productie van hoogwaardig gerecycled polyethyleen met lage dichtheid (LDPE).

Pan-Europees platform voor LDPE-recycling

Repeats Group BV heeft aangekondigd een ​​pan-Europees platform voor het recyclen van plastic te bouwen, gericht op de productie van hoogwaardig gerecycled polyethyleen met lage dichtheid (LDPE). Ara Partners, een wereldwijde private equity-onderneming die gespecialiseerd is in investeringen in industriële decarbonisatie, investeert mee. 

Repeats maakt gebruik van een eersteklas mechanisch proces om post-commercieel plastic afval om te zetten in een hoogwaardige hars die geschikt is voor commerciële en industriële toepassingen. Het bedrijf schaalt LDPE-recyclingcapaciteit in heel Europa op om het tekort aan aanbod aan te pakken in vergelijking met de groeiende vraag die nodig is om te voldoen aan de duurzaamheids- en netto-nuldoelstellingen van de industrie, toenemende consumentenvoorkeuren voor koolstofarme producten en strengere wettelijke vereisten rond decarbonisatie.

Toonaangevend LDPE-recyclingplatform

De activiteiten zullen worden toegespitst op de belangrijkste Europese markten die worden gekenmerkt door een dichte bevolking en onderbenutte LDPE-recyclingcapaciteit. Door een combinatie van greenfield-ontwikkeling, acquisities en strategische partnerschappen zetten Repeats en Ara zich in om een ​​toonaangevend LDPE-recyclingplatform in Europa op te bouwen. “De behoefte aan een effectieve, circulaire oplossing voor het groeiende probleem van plastic afval is enorm. Europese bedrijven, consumenten en overheden werken samen aan een hoger gebruik van gerecycled plastic”, zegt Greg Rung, CEO van Repeats. “We streven ernaar om samen te werken met toonaangevende CPG’s, petrochemische en plastic verpakkingsproducenten om een ​​hoogwaardige leveringsbron te creëren die overal in Europa beschikbaar is. We zijn trots om samen te werken met Ara, die deze ambitie deelt en expertise heeft en middelen om onze doelstellingen te helpen bereiken.”

“Het managementteam van Repeats heeft de operationele ervaring, strategische relaties en drive om de Europese LDPE-recyclingmarkt te transformeren”, zegt Tuan Tran, partner bij Ara Partners. “Ze hebben een uitstekende reputatie in Europa en we zijn verheugd om samen te werken met het Repeats-team om een ​​pan-Europese leider op het gebied van recycling op te bouwen.” Repeats heeft de mogelijkheid om een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen mogelijk te maken door vervanging van nieuw kunststofhars door gerecycled LDPE uit zijn faciliteiten, vult Katy Boettcher aan, vicepresident bij Ara Partners. “Wij geloven dat het platform een ​​betekenisvolle impact zal hebben op de markten die het bedient.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details