Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
De doorontwikkeling van zowel de hardware als de software gebeurt bij Europress volledig in eigen huis.

Persen die het verschil maken met slimme data

Data is het nieuwe goud. Zeker in de recyclagewereld waar deze evolutie nog maar langzaam begint door te sijpelen. Geen wonder dat de cilinderpersen en balenpersen van Europress vandaag dus echt wel het verschil maken in de markt. Met hun slimme technologie geven ze gebruikers immers broodnodige inzichten om hun processen en routeplanning te optimaliseren. En met de Smart service tools, waarbij storingen op afstand verholpen kunnen worden en zelfs van tevoren voorspelbaar zijn, behoren onverwachte stilstanden tot het verleden. Al meer dan 10.000 gebruikers wereldwijd genieten intussen van de toegevoegde waarde die hun IoT-pers van Europress hen brengt.

Herinnert u zich Nokia nog? Ze gingen van Finse hero naar zero omdat ze niet op tijd geanticipeerd hadden op de evolutie van gsm naar smartphone. Het was een waarschuwing voor andere Finse bedrijven om innovatie steeds hoog in het vaandel te dragen. Iets wat Europress bijzonder ter harte neemt met zijn cilinderpersen en verticale balenpersen. Het gemeenschappelijke kenmerk voor elke pers die het bedrijf verlaat is de slimme Europress Smart technologie in het hart. Country Manager Geert Proost: “Door een gebrek aan informatie verliezen we vandaag nog kostbare tijd en efficiëntie. Meer dan de helft van de persen wordt bijvoorbeeld al geleegd voordat ze driekwart gevuld zijn. Het legen gebeurt immers maar al te vaak aan een vaste frequentie, omdat men geen zicht heeft op de exacte vulgraad. Dat moest toch anders kunnen? Europress heeft daarom enkele jaren geleden de knop omgedraaid. Voortaan rolden er enkel nog intelligente persen van de band, die informatie kunnen verzamelen, koppelen en analyseren. Iedereen heeft de mond vol van Industrie 4.0. Wij brengen het concreet in de praktijk. Met onze slimme technologie weet de afvalinzamelaar hoeveel materiaal er al in zit, wat het meest geschikte moment van legen is en wanneer hij weer vol zal zijn. Kortom, de efficiëntie en het recyclagepercentage zal aanzienlijk verhogen.”

Dankzij de slimme diensten van Europress kunnen klanten hun afvalbeheer optimaliseren en tegelijk het milieu beschermen.

Data is goud waard

Een aanpak die voor gebruikers enorm veel voordelen oplevert. Een slimmer fleetmanagement van persen, optimaliseren van de uptime dankzij remote maintenance, integratie in uw eigen informaticasystemen voor een naadloze flow … Data is nu eenmaal goud waard. “Door onze persen zelf gegevens te laten verzamelen en te communiceren naar andere systemen, kunnen onze klanten zich eigenlijk beter focussen op hun corebusiness. De coronacrisis heeft getoond hoe belangrijk het vandaag is om over de juiste data te beschikken, om online te kunnen rapporteren, om kleine technische interventies zelf te kunnen uitvoeren … Iedereen snapt waarom we vrachtwagens uitrusten met een boordcomputer en gps. Sinds corona begrijpen bedrijven ook beter wat de voordelen zijn van hun persen slimme technologie aan boord te geven en zo vitale informatie aangereikt te krijgen over hun corebusiness. De (r)evolutie is op gang getrokken. Intussen kunnen al 80% van de technische interventies aan de 200 slimme persen die we in de Benelux hebben staan, volledig online gebeuren”, vertelt Proost.

Geert Proost: “Intussen kunnen al 80% van de technische interventies aan de 200 slimme persen die we in de Benelux hebben staan, volledig online gebeuren.”

Tegen een stootje kunnen

De basis blijft uiteraard een goede pers. En die heeft Europress zeker in huis. Hun Scandinavische afkomst maakt dat ze tegen een stootje moeten kunnen. De buitentemperaturen kunnen er immers tot onder -30 °C dalen en de sneeuw kan er anderhalve meter hoog liggen. Met een productie van meer dan 2.000 stuks per jaar mag Europress zich marktleider noemen in de Nordics voor afval- en balenpersen. Vanuit de Benelux met hoofdkwartier in Houthalen-Helchteren zal nu de rest van Europa voor de bijl gaan. Daar is Proost van overtuigd. “We zijn nu al volop bezig met het uitbreiden van onze huidige organisatie. We beschikken namelijk over een topproduct dat net in IoT, machine learning, predictive maintenance en al die andere trends in de machinebouw het verschil maakt. Belangrijk hierbij te weten is dat we over onze eigen soft- en hardware beschikken en dus niet afhankelijk zijn van derden voor de doorontwikkeling ervan. Ook voor niet Europress persen beschikken we over een zogenaamde retrofit kit, die het mogelijk maakt een stukje van onze IoT over te zetten op vaak nog analoge simpele persen. Europress persen zijn opgebouwd volgens het meccanoprincipe, waardoor klanten al heel ver kunnen gaan om hem perfect op maat te krijgen en te laten meegroeien met hun noden. Voor wie zijn gading nog niet gevonden zou hebben is ook maatwerk mogelijk. En dankzij onze slimme diensten kunnen klanten hun afvalbeheer optimaliseren en tegelijk het milieu beschermen”, besluit Proost.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details