Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Oplossing voor       zwerfafval       
       vindt wereldwijd aftrek
Mr. Fill in Dubai.

Oplossing voor zwerfafval 
 vindt wereldwijd aftrek

Tijdens de enkele warme voorjaarsdagen liepen in de grote steden niet alleen de parken vol. Ook het afval stapelde zich er op. Steeds meer gemeenten – in binnen- en buitenland – kiezen daarom voor de slimme oplossing van het Nederlandse merk Mr. Fill. Van Dubai, tot Scandinavië, maar ook gewoon om de hoek in Purmerend.

Al die troep in de grootstedelijke parken is niet nodig, stelt Theo Kik, managing director bij Mr. Fill, de Nederlandse producent van zelfpersende afvalbakken, slimme afvalbakken, slimme sensoren en zelfs een Smart City Manager-platform. “De afvalbakken van Mr. Fill hebben een pers met een compressie van 600 kilogram. Afhankelijk van het soort afval is er een verdichting mogelijk van 1:5 tot 1:7. Dit zorgt ervoor dat er minder afvalbakken nodig zijn in de openbare ruimte. De zelfpersende afvalbakken kunnen op elke openbare plek geplaatst worden voor afvalinzameling op een duurzame manier omdat deze namelijk werken op zonne-energie! Hiermee kunnen gemeentes besparen op afvalinzamelingskosten en zwerfafval terugdringen, ook in parken.”

De Heavy Harry past in elke nieuwe én bestaande ondergrondse container.

Eén van de grootste voordelen van Mr. Fill is de Smart Waste Manager. Met de Smart Waste Manager wordt de status en gebruiksgegevens van de afvalbak geregistreerd en worden de medewerkers dagelijks geïnformeerd. Het is een management- en monitoringssysteem dat meldingen doorgeeft wanneer een afvalbak vol is, zichtbaar is via de app waar je altijd toegang tot hebt en communiceert 24 keer per dag. Kik: “De gemeente kan de app naar eigen voorkeur instellen zodat iedereen altijd op de hoogte is van de nieuwste updates per afvalbak. Dit is voor seizoensgerelateerde afvalproblemen zoals in parken natuurlijk een zeer gewenste functie.”

Noord-Europa

De slimme bakken van Mr. Fill vinden daarom wereldwijd gretig aftrek. Kik: “We mochten al bijna 1000 slimme en zelfpersende afvalbakken leveren aan Dubai. Daar zullen ze ingezet worden op het Expo-terrein van de wereldtentoonstelling Expo Dubai 2021. Maar we hebben ook meerdere Heavy Harry’s, de ondergrondse persmodule van Mr. Fill, naar Noord-Europa verscheept om de steden daar nog slimmer te maken. Door een modulair design kan de ondergrondse persmodule in elke nieuwe én bestaande ondergrondse container. Dit maakt de ondergrondse persmodule uniek in de markt.” 
 En Mr. Fill won onlangs ook een nieuwe aanbesteding in het Zweedse Simrishamn. Daar worden verschillende zelfpersende afvalbakken 120L geplaatst met een prachtig uitzicht op de Baltische Zee. Kik: “De havenstad besloot te kiezen voor de Smart Waste Solutions van Mr. Fill omwille van hun vlotte design en bewezen kwaliteit.”

Purmerend

Dichter bij huis dan. Begin mei zijn er tweeëntwintig 240L zelfpersende afvalbakken naar Purmerend vertrokken. Naast de tweeëntwintig zelfpersende afvalbakken is er ook een ondergrondse persmodule geplaatst. Deze bevindt zich bij een druk hoogbouw gebied waardoor meer ruimte zeer gewenst in de ondergrondse container.

De ondergrondse persmodule, Heavy Harry, is aangebracht in een bestaande ondergrondse container van de gemeente Purmerend. Door een modulair design kan de ondergrondse persmodule in elke nieuwe én bestaande ondergrondse container. “Elke gemeente heeft hierdoor de mogelijkheid de bestaande ondergrondse containers te upgraden en zo meer afvalcapaciteit te brengen in de gemeente zonder grote investering.”, stelt Kik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details