Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Recyclen in je bedrijf: alleen maar goed nieuws?
Waar de gezondheid van je medewerkers natuurlijk de belangrijkste reden is om stofdeeltjes zoveel mogelijk te vermijden, hebben ze ook invloed op je bedrijf.

Recyclen in je bedrijf: alleen maar goed nieuws?

Recycling is een drijvende kracht voor duurzaamheid en vernieuwing. Aan de andere kant van het succes schuilt een verborgen uitdaging, waardoor het recyclen in je bedrijf zorgt voor een paradox op weg naar duurzaamheid. Of toch niet?

Door in je bedrijf te recyclen lever je een belangrijke bijdrage aan een duur­zamere wereld. Dat staat buiten kijf. Toch heeft recyclen ook een schaduw­zijde. Gebruikte goederen verwerken betekent namelijk vaak dat je veel moet snijden, schrapen en uit elkaar halen. Dit zorgt voor flink wat stof. Denk bijvoorbeeld aan betonstof en houtstof, maar ook aan microplastics, glasvezels, bacteriën en schimmels. 

Luchtzuiveringssystemen zoals die van Zehnder Clean Air Solutions halen stofdeeltjes uit je vervuilde lucht en blazen weer zuivere lucht de ruimte in.

Stofdeeltjes

Dat je de stofdeeltjes die vrijkomen tijdens het recyclen niet altijd ziet, wil niet zeggen dat ze er niet zijn. En in dit geval geldt: voorkomen is beter dan genezen. Medewerkers die dagelijks schadelijke stofdeeltjes inademen lopen namelijk het risico op (ernstige) gezondheidsproblemen als keelklachten, luchtwegaandoeningen en zelfs kanker. 

Waar de gezondheid van je medewerkers natuurlijk de belangrijkste reden is om stofdeeltjes zoveel mogelijk te vermijden, hebben ze ook invloed op je bedrijf. Zo krijg je te maken met (langdurig) ziekteverzuim of vertrekken medewerkers naar een andere werkgever. Ook is een stoffige werkomgeving slecht voor je bedrijfsimago en zorgt het vele stof voor extra onderhoud en schoonmaakwerk van je machines en apparatuur. 

Luchtzuiveringssystemen

Betekent dit dat iets goed doen voor het milieu automatisch slecht is voor de gezondheid van je medewerkers? Nee hoor, gelukkig niet. Want ook lucht kun je recyclen. Zo halen luchtzuiveringssystemen zoals die van Zehnder Clean Air Solutions stofdeeltjes uit je vervuilde lucht en blazen ze weer zuivere lucht de ruimte in. 

Of recycling nou je core business is of één van de processen binnen je bedrijf: met zuivere lucht zorg je voor een positieve bijdrage aan het milieu én een gezonde werkomgeving voor je team. 

Met luchtzuiveringssystemen in je bedrijf:

  • Bescherm je medewerkers tegen ziekte door het inademen van (schadelijke) stofdeeltjes;
  • Voorkom je stilstand door storingen aan je machines;
  • Bespaar je tot wel 70% op schoonmaakkosten.

Gratis adviesgesprek

Ook de binnenkant van je bedrijf verduurzamen? Ontdek wat er mogelijk is voor jouw bedrijf tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met één van de specialisten van Zehnder Clean Air Solutions. Er komt dan graag iemand bij je langs op locatie om je persoonlijk te adviseren over een luchtzuiveringssysteem dat past bij de recyclingactiviteiten in jouw bedrijf. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details