Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
SMO komt met drie nieuwe modellen
FleXiever Miniscreener XL.

SMO komt met drie nieuwe modellen

Sinds 2010 produceert machinebouwer SMO uit het Vlaamse Eeklo de FleXiever zeefmachines. Wat begon met slechts één model (de FleXiever Mobile) groeide uit tot een heuse lijn van schudzeven die gebruikt worden door onder meer grondverwerkers, tuinaannemers, verhuurbedrijven, bodemonderzoek, scholen, groendiensten en zelfs  particulieren. En SMO blijft de range machines uitbreiden. Onlangs werden 3 kleine modellen aan het gamma toegevoegd.

“Omdat we ook veel zeefmachines op maat maken en onze klanten op ons uitgebreide demoterrein kunnen komen testen, doen we veel ervaring op en kunnen we goed inschatten waar in de markt behoefte aan is”, vertelt Michael de Craene, sales manager voor FleXiever. “En dat zijn veelal kleine machines die in meerdere fracties kunnen zeven en die gemakkelijk inzetbaar zijn op kleine of moeilijk bereikbare locaties.” 

Zo zag bijvoorbeeld onlangs de FleXiever Miniscreener XL het levenslicht. Een standaard leverbare opstelling van twee naast elkaar geplaatste Miniscreeners op een frame. “Die Miniscreener schudzeef is ideaal voor kleine zeefwerken of zeefwerken in beperkte ruimtes zoals bijvoorbeeld stadstuintjes.” stelt De Craene. “Ze kan aangevuld worden met een minigraver, bobcat, schop of transportband.” De Xl versie bestaat dus uit 2 schudzeven naast elkaar op een frame. De hellingsgraad van de machines en de vibratie van de trilmotoren kunnen apart ingesteld worden. De maasopeningen van de zeefnetten zijn verkrijgbaar vanaf 0.5×0.5mm wat er voor zorgt dat de machine voor heel wat industriële toepassingen kan ingezet worden. Verder kunnen de netten gemakkelijk en snel gewisseld worden. De Crane: “De machines kunnen worden uitgerust met twee dezelfde zeefnetten waarbij dan een zeefoppervlakte ontstaat van 360x90cm (=3,24m²). Of de gebruiker plaatst verschillende netten waardoor er in drie fracties afgezeefd kan worden.”

FleXiever Mini Screener Big Bag.

Het frame kan op een betonnen muur of vier poten gezet worden waardoor het gezeefde materiaal makkelijk verwerkt kan worden met een minigraver of Bobcat. En wanneer er met twee verschillende zeefnetten wordt gewerkt kan er rechtstreeks in big bags of 1m³ boxen worden afgezeefd. 

Wat ons bij de tweede noviteit van FleXiever brengt: de Miniscreener Bigbag. Dat is wederom een standaard Miniscreener, maar nu gemonteerd op een frame waaronder een bigbag of kuubskist gehangen kan worden. De Craene: “De FleXiever Mini Screener Big Bag is het ideale toestel om materiaal onmiddellijk in big bags op te vangen waardoor er minder manipulatie van afgezeefd materiaal plaatsvindt. Ook deze opstelling kan makkelijk aangevuld worden met een minigraver, kniklader of transportband en kan ook gemakkelijk verplaatst worden met een heftruck via een wegneembare steun.” 

De derde nieuwe loot aan de steeds verder uitdijende FleXiever-vloot is de Mini Screener Fixed: voortgeborduurd op de Miniscreener, maar in plaats van op zwenkwielen nu in een vaste opstelling. “De Mini Screener Fixed kan stationair opgesteld worden maar kan ook gemakkelijk ingevouwen worden om mee te nemen op locatie”, legt De Craene uit. “Het afgezeefd materiaal onder de zeef kan gemakkelijk met een wiellader weggenomen worden en via het bijgeleverd hijsjuk kan de zeef met een heftruck of kraan eenvoudig worden verplaatst. Door zijn compactheid en door het feit dat de netten prijsgunstig zijn en heel snel gewisseld kunnen worden kan de machine ingezet worden in diverse sectoren of materialen.” 

Met de drie nieuwe modellen heeft SMO het FleXiever-gamma uitgebreid naar meer dan 20 standaard -modellen. Maar voor SMO blijft het op maat maken van schud- en zeefinstallaties minsten net zo belangrijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details