NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Stof te lijf met schuim

Stof te lijf met schuim

Hij richtte er vervolgens een een onderneming voor op – Beeksma Products, ofwel BeePro BV – en besloot dat het tijd werd om ook andere marktsegmenten te overtuigen van het nut van schuim bij stofbestrijding.

De werking van BeeFoam is simpel, stelt ­Beeksma. “Verwerkers schaffen een schuiminstallatie aan bij BeePro BV. Deze unit bestaat uit een metalen kast met daarin een pomp die het schuim aanzuigt en mengt met water en lucht. Via een tweetal leidingen worden het water en de lucht aan de ene zijde door de pomp aangezogen. Aan de andere zijde verlaat het mengsel de unit en wordt er in een rvs pot schuim geklopt om het ontstane schuim over het te verwerken materiaal te spuiten.” 

100% biologisch

BeeFoam heeft niet alleen een stofonderdrukkende functie, maar het ruikt ook nog eens ­lekker fris en brengt geen schade aan de huid toe. Het schuim is een 100% biologisch product dat volledig onschadelijk is voor mens en milieu. Het middel wordt ingezet om de stofontwikkeling bij het recycleren van hout, glas en elektronica, de overslag van kolenerts en het breken van puin, tegen te gaan. 99 l water plus 1 l BeeFoam zorgen samen voor maar liefst 5.000 l schuim. Is er extra schuim nodig, dan zorgt de pomp er automatisch voor dat de mengselverhoudingen niet meer veranderen. De BeeFoam installatie kan op een vaste sorteerlijn worden gemonteerd, maar BeePro kan ook een mobiele installatie leveren voor mobiele houtverkleiners of mobiele puinbrekers. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details