Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Terugblik op bauma 2022. Overslagmachine heeft geen dieselolie meer nodig
Overslagmachine 825 Electro Battery is door Sennebogen als innovatieproject ontwikkeld in samenwerking met CRONIMET, expert in schrootrecycling.

Terugblik op bauma 2022. Overslagmachine heeft geen dieselolie meer nodig

Dat de bauma voor Sennebogen net zo’n thuiswedstrijd is als voor bijvoorbeeld Liebherr levert soms leuke wedstrijden op. Zo toonde Sennebogen met de 885 G de grootste overslagmachine die ooit op het Messe-terrein heeft gestaan. Interessanter echter is de 825 Electro Battery, want die heeft geen dieselolie meer nodig.

Hakselaar Pronar MRW 2.65 is gemakkelijk te vervoeren en kan in beperkte ruimten werken. Dat maakt hem ideaal voor verhuurbedrijven.

De 885 G is met recht een overslaggigant. Hij heeft een eigengewicht van 300 ton, een reikwijdte tot 38 meter en kan lasten tot 50 ton verplaatsen. Maar Sennebogen wil meer: “Duurzaamheid in de circu­laire economie betekent niet alleen waarde­volle grond­stoffen terugbrengen in de kring­loop en steeds weer opnieuw gebruiken, maar ook om in het recyclingproces zelf duurzame en zuinige machines in te zetten.” Dus werd de 30 tons 825 Electro Battery gepresenteerd. Deze overslagmachine is ontwikkeld in samenwerking met CRONIMET, expert in schrootrecycling. De elektromotoren kunnen tot 125 ton CO2-uitstoot per jaar besparen. Door het intelligente dubbele vermogensbeheer kan hij zowel autonoom in batterijmodus (tot acht uur!) als aan de kabel op het lichtnet werken. 

Sennebogen presenteerde ook de vernieuwde 24 tons 824 G met een werkbereik van 12 meter. Deze populaire machine is door de vele opties, verbeterde functies en lager brandstofverbruik breed inzetbaar. Het nieuwe serviceconcept maakt onderhoud nog gemakkelijker, met verlengde intervallen als bonus.

Pronar MRW 2.65 hakselaar

Een andere innovatie op de bauma was de Pronar MRW 2.65 hakselaar. Om hem snel aan te passen zijn voor de Pronar MRW 2.65 hakselaar met lage snelheid verschillende soorten gemakkelijk vervangbare assen beschikbaar. Dankzij het haakarmframe en chassis op rupsbanden is hij gemakkelijk te vervoeren en door zijn compacte afmetingen kan hij in beperkte ruimten werken. De 240 pk Volvo Penta motor zorgt voor een soepele werking met verschillende materialen. Optimaal afgestemd met lastafhankelijke hydrauliek is een laag brandstofverbruik gegarandeerd.

Powerscreen Chieftain 1700X

Het door Van der Spek gevoerde merk Powerscreen maakte van bauma gebruik om het Chieftain 1700X 3 Deck Incline Screen te introduceren. Dat is een middelgrote mobiele zeef op rupsbanden voor eindgebruikers die grote volumes eindproducten nodig hebben. Voordelen zijn: snelle set-up, neer­klapbare achterband en gepatenteerde 4-delige zeef­box die in minder dan 3 uur kan omschakelen naar een 2-delige opstelling. 

De volgende editie van bauma in München vindt plaats van 7 – 13 april 2025. Nog even geduld dus…

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details