Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Testlocatie om nieuwe technieken plasticrecycling te valideren
Overzicht van de testinstallatie.

Testlocatie om nieuwe technieken plasticrecycling te valideren

B+B Anlagenbau heeft onlangs een testinstallatie in gebruik genomen waar potentiële klanten hun vraag omtrent plastic recycling kunnen testen. Dit om de businesscase te onderbouwen alvorens er gebouwd gaat worden. B+B Anlagenbau is onderdeel van de Heilig Group en specialist in het ontwerpen, bouwen, installeren en onderhouden van complete plastic recycling installaties en losse machines. Er is fors geïnvesteerd en geëngineerd in een testfaciliteit waar oplossingen voor de toekomst worden uitgedacht.

“De testinstallatie hebben we gebouwd voor de wat moeilijker vraagstukken die in de plastic recyclingbranche leven”, legt Jaap Baldée van B+B Anlagenbau uit. “Samen met klanten die overwegen om plastic op een bepaalde manier een nieuw leven te geven, willen we door middel van een test en een validatie laten zien wat er met onze machines kan. Ze ontvangen ook een validatierapport en krijgen natuurlijk het resultaat te zien. Uiteindelijk zal er waarschijnlijk een tailormade oplossing voor ze ontwikkeld worden, maar in de testinstallatie kunnen ze alvast zien of de bedachte werkwijze ook echt het beoogde resultaat oplevert.”

Op de voorgrond de hot washer van B+B Anlagenbau.

Inzichtelijk

“Met deze testinstallatie wordt het gehele proces dat om het recyclen en wassen van plastic heen zit veel inzichtelijker voor klanten”, vult innovatiemanager Arjan Wever aan. “Het is meer dan een stuk plastic door een centrifuge of een wasser halen. Alle facetten van de techniek komen aan bod; warmte, water, lucht, chemie, etc.” B+B Anlagenbau maakt min of meer standaard machines voor het wassen van plastic afval. Wat echter de optimale oplossing is voor een klant die een bepaald gewassen eindproduct wenst, verschilt. En ook het soort product maakt uit voor de opstelling: PET vraagt om andere technieken dan gelamineerd plastic of folies. “Ieder vraagstuk staat op zichzelf en daar zoeken wij samen met de klant het beste antwoord op”, zegt Baldée. “Op deze manier bieden we die klant een stuk extra goodwill.”

Wever. “Bij het wassen van plastic komen heel veel vakgebieden samen: sorteertechnieken, wastechnieken, thermodynamica, maar ook stromingsleer bijvoorbeeld. Binnen de Heilig Group beschikken we over al die kennis en specialiteiten. Deze testinstallatie is specifiek bedoeld voor plastic recycling, maar er vindt veel kruisbestuiving plaats met andere bedrijfsonderdelen.” De testinstallatie kan bovendien aan de basis van innovaties staan, schetst Wever. “Klanten komen bij ons met producten die nu nog niet gewassen worden. Onze aanpak is dat we eerst de basisvraag helder op papier zetten met als doel een functioneel optimaal proces en een zo hoog mogelijk klantrendement. Daarbij laten we ons niet beperken door ons bestaande machine portfolio. We kunnen heel flexibel machines om- of uitbouwen, daarvoor hebben we meer dan genoeg monteurs en engineers in huis.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details