Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Met het kennisgedeelte voor afval- en proceswater spelen we in op verschillende uitdagingen op het gebied van proces- en afvalwaterbeheer.

Uitdagingen in de industrie staan centraal tijdens Rotterdam Processing Week 2023

Met een duidelijke missie heeft het beursteam van Rotterdam Processing Week, bestaande uit de vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R, de afgelopen maanden hard gewerkt aan de ontwikkeling van een uitgebreid programma. Met als doel om technische professionals uit de procesindustrie, die op 4 en 5 oktober 2023 in Rotterdam Ahoy dit evenement bezoeken, verder te helpen bij het bevorderen van de verduurzaming van de gehele sector. Bas van Gent, Business Unit Manager team Industrial, benadrukt het praktische karakter van de vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R, waar technische professionals uit diverse sectoren samenkomen met specifieke alledaagse vragen en uitdagingen die zij tijdens het evenement beantwoord willen zien. Het beursprogramma richt zich op kennis en technologie om de impact van industriële processen op het milieu te verminderen en de efficiëntie te verbeteren.

Exposanten met langdurige betrokkenheid

De vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R vormen een totaalplatform voor oplossingen en innovaties in zowel droge als natte processen. De toevoeging van vakbeurs M+R brengt meet- en regeltechnieken en software naar het platform. Toonaangevende exposanten als Aerzen, Dinnissen, Hosokawa Micron B.V, Busch, Inventflow, Mees van den Brink, Endress & Hauser, Inventech en Krohne presenteren ook deze editie weer hun nieuwste oplossingen en innovaties. Bas benadrukt de langdurige samenwerking met enkele exposanten. “Sommige van onze exposanten zijn al vanaf de eerste edities onderdeel van het event. We zijn er erg trots op om ook dit jaar weer een compleet aanbod te vormen, waarmee een breed scala aan technische professionals uit verschillende sectoren uit de procesindustrie wordt aangetrokken.” Vooral de sectoren voedingsmiddelen, (petro)chemie, olie en gas, metaal en afval- en proceswater zijn sterk vertegenwoordigd, als ook proces engineers, mechanical engineers en technisch managers het event graag bezoeken.

Focus op voedingsmiddelen­industrie en afval- en proceswater

Naast een uitgebreid aanbod van exposanten, speelt kennisoverdracht en inspiratie een centrale rol in het programma van deze editie. In het vrij toegankelijke kennistheater op de beursvloer kan men sessies bijwonen van verschillende sprekers. Alle presentaties, maar ook workshops, ronde-tafel-sessies en dialogen zijn afgestemd op de thema’s Proces- & energie-efficiëntie, Digitalisering en auto­matisering en Circulair produceren. Bas “Maar dat is nog niet alles. Speciaal voor de sectoren voedingsmiddelen en afval- en proceswater richten we een apart kennisgedeelte in.”

De voedingsmiddelenindustrie is een intensieve gebruiker van energie en water en hierdoor een belangrijke schakel om de algehele doel­stellingen voor de industrie op het gebied van verduurzaming te behalen. Bas: “Hiermee willen we niet alleen deze sector vooruit helpen, maar ook zeker een inspiratiebron zijn voor gebruikers uit andere sectoren. Het zou mooi zijn als we door ervaringen van elkaar kunnen leren. Met het kennisgedeelte voor afval- en proceswater spelen we in op verschillende uitdagingen op het gebied van proces- en afvalwaterbeheer.”

Praktische informatie

Rotterdam Processing Week is in de week van 2 t/m 6 oktober 2023 en vindt plaats in Rotterdam Ahoy. Het evenement biedt de grootste spelers in de branche een platform om de nieuwste innovaties te presenteren op een gerichte vakbeurs die openstaat voor professionals uit alle industriële sectoren. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen kan via de nieuws­brief, social media kanalen en de website www.rotterdamprocessingweek.nl. Dit geldt ook voor vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R: www.solidsrotterdam.nl, www.pumpsvalves.nl of www.mrprocessing.nl. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details