Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Vakbeurs Recycling belicht prangende thema’s: Kunststof Recycling, Circulaire Bouw Economie en Afvalmanagement
Op 21, 22 en 23 november 2023 vindt Vakbeurs Recycling plaats in Evenementenhal Gorinchem.

Vakbeurs Recycling belicht prangende thema’s: Kunststof Recycling, Circulaire Bouw Economie en Afvalmanagement

Op 21, 22 en 23 november 2023 komt de afval- en recyclingbranche weer samen tijdens de jaarlijkse Vakbeurs Recycling in Evenementenhal Gorinchem. Komende editie legt beursorganisator Easyfairs Nederland de focus op samenwerken om een duurzame toekomst te genereren. Het kennistheater wordt samen met gerenommeerde partners vormgegeven rondom actuele circulaire thema’s.

Kunststof Recycling – dinsdag 21 november

De urgentie van kwalitatieve kunststof recycling brengt de industrie tijdens Vakbeurs Recycling samen. Om mogelijke oplossingen te bespreken voor de groeiende uitdagingen op dit gebied, om duurzamer te worden en de impact van plastic afval op het milieu te verminderen. Partners als NRK, de Transitiemakelaar, Polestar Capital, Plastics Europe, TNO en Renewi nemen luisteraars mee tijdens hun sessies over onder andere commer­ciële inzet van recyclaat, financiering, de plastic transitie en diverse geavanceerde methodes. Circulaire Bouw Economie – woensdag 22 novemberDe bouwsector streeft naar een paradigma­verschuiving, waarbij duurzaamheid, efficiëntie en milieuvriendelijkheid voorop staan. De bouwsector moet de komende jaren van een lineaire naar een circulaire praktijk transformeren, waarin grond­stoffen en materialen worden gewaar­deerd en her­nieuwd om natuurlijke hulp­bronnen te behouden. Praktische handvatten hiervoor worden tijdens Vakbeurs Recycling gegeven door partners zoals Stichting Open, Milab bv, Renewi, BOOT ingenieurs­bureau, Stichting Veilig & Milieukundig Slopen en Van de Beeten.

Afvalmanagement – donderdag 23 november

100% circulair in 2050: een ambitieuze visie voor een duurzame toekomst waarin verspilling wordt geëlimineerd, grondstoffen efficiënt worden benut om het milieu te beschermen. Het vereist een gezamenlijke inspanning van de samenleving, de industrie en de overheid om deze doelstelling te bereiken. Partners als Seenons, Stichting Open, ROVA, Expert Group Waste van Water Alliance, TLN, Rondo en Renewi zetten zich deze dag extra in om samenwerking te stimuleren en de sector te inspireren.

Oud is het nieuwe nieuw

Het Recyclingsymposium wordt georganiseerd door de partners BRBS Recycling, VERAS en Water Alliance en vindt plaats op dinsdag­ochtend vooraf­gaand aan de beurs. Het Recycling­symposium bestaat uit een af­wisselend programma met top­sprekers, een panel­gesprek en interes­sante en actuele presentaties vanuit over­heid en bedrijfs­leven en is relevent voor sloop, recycling, archi­tecten, bouwbedrijven en de toeleverende industrie.

Themapleinen

De beursvloer is opgedeeld in drie segmenten: Afvalmanagement, Sorteren & Verwerken en Sloop & Infra. Centraal op de beursvloer is het Grondstoffenplein te vinden. Hier laten leden en donateurs van BRBS Recycling, VERAS en Water Alliance de bezoekers zien wat de circulaire mogelijkheden zijn van hergebruik en hernieuwde grondstoffen. Tevens is er een Demo Park vol groot materieel en een Start-Up Straat met innovatieve nieuwe partijen in de sector.

Over Vakbeurs Recycling

Vakbeurs Recycling brengt ruim 4.500 afval­professionals naar 140 exposanten die de inno­vaties, diensten en producten op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement laten zien, voelen en ervaren. Op 21, 22 en 23 november 2023 vindt Vakbeurs Recycling plaats in Evenementen­hal Gorinchem. De beurs staat bekend om haar laagdrempeligheid, het gastvrije ontvangst met gratis toegang en catering. Voor meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl. Gebruik code MP1356 voor gratis tickets. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details