Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Sloop & Schroot

Van grijpers, via scharen naar magneten. Veelzijdig leverancier van uitrustingsstukken

Jongers

Tekst | Armand Landman

Beeld | Richter Handelsonderneming

25 maart 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Toch blijft het bedrijf uit Eemnes innoveren, specialiseren en uitbreiden. Leveringen aan verschillende bedrijven met verschillende specialisaties laten de veelzijdigheid van Rigter Handelsonderneming keer op keer zien.

Zo leverde Rigter voor Van Mechelen Recycling uit Geldrop niet alleen een lepelsteel met een volautomatisch open-s 70/55 snelwisselsysteem voor op de net aangeschafte Liebherr A920, maar voerde de techneuten uit Eemnes het gehele project uit. Kees Rigter: “Van het tekenen en berekenen tot het uiteindelijk bouwen, spuiten, beletteren, afmonteren, de vetsmering compleet maken, het drukloos maken van de hoofdfunctie in verband met de open-s 70/55 snelwissel en permanente druk op de open-s wissel zodra de machine loopt voor maximale veiligheid. Ofwel, een mooie klus met maximale diversiteit waar we trots op zijn.”

Door het snelwisselsysteem kunnen ze bij Van Mechelen – dat is gespecialiseerd in kabel- en metaalrecycling, wisselen tussen de lepelsteel met een Kinshofer poliepgrijper en de Genesis ijzerschaar zonder uit de kraan te hoeven stappen.

Rigter: “De ijzerschaar betreft het type Genesis GXP 200r waar Rigter Handelsonderneming ook de onderdelen voor kan leveren en alle service voor kan doen. De Kinshofer poliepgrijper is van het type P22V-450-5-H . Die blinkt uit in robuustheid en levensduur. Bobvendien zitten alle slangen mooi beschermd en is de grijper lekker licht zodat de Liebherr A920 mooi stabiel staat, maar wel maximaal bereik en een laag brandstofgebruik heeft.”

Rigter leverde er een ijzeren bokje bij  zodat het geheel stabiel staat en makkelijk aan te koppelen is en de open-s 70/55 koppelingen mooi hoog en schoon van de grond staan.

Snel combineren

Voor het in het Belgische Werchter gevestigde ’s Jongers Oude Metalen N.V. bouwde Rigter een 3232 Caterpillar rupskraan om tot een uiterst veelzijdige machine. Rigter demonteerde de lepelsteel en zette er een korte giek voor in de plaats met daaraan een SQ80 volautomatische snelwissel.

Rigter leverde er drie uitrustingsstukken bij: een Demarec/Kinshofer spoorrailschaar type RC30 voor maximale productie en levensduur, een Genesis GXT445 ijzerschaar met maximale kracht en snelheid in zijn klasse en een korte lepelsteel met functies en bakkinematiek. Stuk voor stuk uitgerust met SQ80 kopplaten van Steelwrist.

Rigter: “Eddy ’s Jongers kan nu zonder uit te stappen wisselen tussen alle uitrustingen en er wordt maximale productie geleverd. Wat ik niet onbenoemd wil laten is dat Pon Equipment in Almere diverse functies op de machine heeft geschakeld en gekoppeld of juist weer drukloos heft gemaakt, zodat alle scharen en grijpers maximaal presteren.”

Magneten

Rigter meldt vervolgens dat Kinshofer heeft besloten zich na de successen met poliepgrijpers en scharen in West-Europa zich nu echt te specialiseren in de recycling. “Ze zijn al sterk in de overslag van materialen maar gaan zich nu ook richten op de verwerking ervan.” 

Samen met Kinshofer kan Rigter Handelsonderneming  daarom nu een complete lijn hydraulische magneten leveren voor diverse toepassingen en gekoppeld  aan verschillende voertuigen of vaste installaties. “Onlangs leverden we een hydraulische magneet aan Baetsen Reststoffen in Veldhoven. De hydraulische magneet wordt ingezet aan de diverse kranen op de recyclinglocatie en is mede door een meegeleverde verloop van CW 55s naar CW 4-connectomaat multifunctioneel inzetbaar. Ook qua liters en druk komt het altijd goed door de standaard ingebouwde flowset.” Hierdoor presteert de magneet altijd optimaal en kan er maxiamle productie gehaald worden, weet Rigter. “Door de aangebouwde tanden aan 2 kanten kan er zowel duwend en trekkend materiaal uitgezocht worden. Er is een complete lijn voor machines van 5 tot 50 ton standaard en tevens kunnen we op maat gemaakte specials maken. Toch mooi dat we ons leveringspakket uit kunnen breiden en bijna geen ‘nee’ meer hoeven te zeggen tegen klanten.”


Want mede door de input van die klanten heeft Rigter zijn pakket de laatste jaren al uitgebreid met zagen en stobbefrezen van Hemos en heeft Kinshofer naast frezen, zeeftrommels en breekbakken nu ook hydraulische magneten.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details