Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Van politieagente tot mede-eigenaar van een recyclingbedrijf
Inge van Rosendaal, mede-eigenaar van RAS Recycling.

Van politieagente tot mede-eigenaar van een recyclingbedrijf

De recyclingbranche is een mannenwereld. Maar wie goed zoekt, komt wel degelijk ook vrouwen tegen. Op deze pagina bieden we hun een podium. Om te lezen wat ze beweegt en hoe ze hun werk doen tussen de ruwe bonken, de grote machines, het vuil en het stof. In deze editie geven we het woord aan Inge van Rosendaal, mede-eigenaar van RAS Recycling, specialist in oud ijzer en metalen.

De loopbaan van Inge is er niet één die je vooraf bedenkt. Ze is opgeleid tot politieagente en heeft in die hoedanigheid ons land ruim tien jaar gediend. “Op een gegeven moment zag ik weinig uitdaging meer in het vak”, zegt Inge. “Ik kwam voor mijn gevoel niet echt verder en was toe aan iets nieuws. Dat gevoel had mijn broer ook bij zijn vorige werkgever. Tijdens het avondeten vertelde mijn vader, die destijds vaste klant was bij metaalhandel J. van Wortel & Zn, dat het bedrijf te koop stond. De eigenaren wilden van hun pensioen gaan genieten. In eerste instantie hadden we het idee om de inventaris te kopen, maar in 2016 hebben we de gok gewaagd door het complete bedrijf over te nemen. En daar zijn we tot op heden nog altijd heel blij mee.”

Inmiddels zijn we 7,5 jaar verder en is er het nodige veranderd. Waar voorheen de focus lag op de metaalhandel, heeft RAS Recycling zich ook gespecialiseerd in het inzamelen en verwerken van oud ijzer. Inge en broer Tim runnen het bedrijf, maar vader Piet is op de achtergrond nog altijd aanwezig. “We kwamen niet uit deze wereld, dus hebben de eerste jaren na de overname vooral gebruikt om ons het reilen en zeilen eigen te maken. En dat is best goed gelukt”, zegt Inge met gepaste trots. “Inmiddels hebben we een mooie club mensen om ons heen verzameld.” RAS Recycling is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. “We hebben de tijd mee gehad en aardige sprongen gemaakt. In een normale week verwerken we dagelijks ruim 100 ton ijzer en heel veel metalen.”

Inge is zelf het liefst buiten actief. “Op de heftruck of in een kraan ben ik op mijn best”, lacht ze. Het mooie van werken in een overwegend door mannen gedomineerde wereld is volgens haar “dat er niet geroddeld wordt over elkaar. Een aantal vriendinnen van me werken in de zorg en daar is het altijd wel wat. Hier niet. Collega’s staan voor elkaar klaar. Als het me een keer niet lukt om bijvoorbeeld een zware accu te sjouwen, dan krijg ik altijd wel hulp aangeboden. Dat is gewoon heel mooi om te zien en te ervaren. Ik ben heel dankbaar dat ik dit werk mag doen en hoop samen met mijn broer en vader dit goed en gezond lopend bedrijf nog jarenlang voort te zetten.” 

Ambities heeft Inge te over. “We willen sowieso verder doorgroeien en investeren volop in nieuwe apparatuur om processen nog beter te kunnen inrichten. Zo hebben we recent nog scanapparatuur aangekocht en overwegen we de aanschaf van een shredder. En uiteraard staan onze klanten en medewerkers op één. We hanteren eerlijke prijzen en komen na wat we beloven. Daarnaast staat er altijd een bakje koffie klaar met wat lekkers.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details