Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Van links naar rechts: Floris, Rudolf en Angelique.

Veilig en netjes stapelen met een vrijwel identiek gewicht

Met enig ontzag kijken we naar de uitvoer van een rij keurig geperste balen plastic. De imposante Unotech snijpers die onlangs bij Peute Recycling in Dordrecht is geleverd door MultiNET uit Rijen levert keurig uitziende balen af. Voor Rudolf Peute is de aanschaf van de Unotech Upamat 120 V5H3 naast een stuk procesoptimalisatie in Dordrecht ook een testcase.

“We gaan verhuizen naar een nieuwe locatie in Alblasserdam, nabij een containerterminal. Door containers via een elektrische interne baan te transporteren, wordt veel verkeer van de weg gehaald en veel CO2 bespaard. Deze verhuizing brengt ook een opschaling met zich mee, we hebben gekeken naar welke balenpersen daarbij passen. Unotech kwam vier jaar geleden bij ons in het vizier, op de IFAT in München. Naar onze mening leveren zij de beste snijpers. Reden om met MultiNET contact op te nemen en er alvast een in Dordrecht te laten installeren, zodat we hem goed kunnen testen”, aldus Rudolf.

Consistent 

MultiNET was al bekend bij Peute Recycling, vanwege het feit dat zij daar meerdere U-Tech beveiligingssystemen mochten installeren. Nu komt het team van MultiNET dus weer over de vloer, voor de levering van de Unotech snijpers en de benodigde support. Peute Recycling verwerkt hoofdzakelijk industriële folies, van schone en hoogwaardige kwaliteit. Floris van Poppel van Peute Recycling schetst: “We leveren balen gerecycled plastic aan de eindgebruiker die qua kwaliteit de 100% benaderen. De Unotech snijpers voegt daar nog eens extra waarde aan toe, door balen af te leveren die consistent van vorm en dichtheid zijn. Daardoor zijn ze veilig en netjes te stapelen en mooi homogeen, met een vrijwel identiek gewicht. Onze klanten zijn daar erg blij mee. Bovendien kunnen er op deze manier meer balen met één transport mee, goed voor een mooie besparing in de CO2-uitstoot.”

Het is volgens Rudolf een combinatie van drie factoren die de perfecte baal oplevert: “De voeding, het persdraad en de afstelling maken dat je uit deze snijpers de ideale baal krijgt. De Unotech wordt optimaal ingezet. De finetuning doet Peute samen met MultiNET.” Angelique van der Weijden van MultiNET voegt toe: “Net als Peute Recycling stellen wij hoge eisen aan kwaliteit. Bij de persbedieners van Peute zien we duidelijk de gedrevenheid en interesse in de UnoTech. En ja, die balen die er uitkomen zijn top.” 

Gegarandeerde afzet 

“Het is fijn samenwerken met MultiNET. Door hun toegevoegde waarde zijn de machines die zij leveren bedrijfszeker en productief. MultiNET komt ook netjes de afspraken na en denkt mee. We hoeven maar te bellen en ze staan er”, zegt Rudolf. “De prijs-kwaliteitverhouding van de Unotech balenpersen is gewoon goed. Ons bedrijf bestaat 60 jaar, zelf ben ik nu de derde generatie die in het bedrijf werkt. Met de groei die we steeds doormaken, komt ook het hoofdstuk innovatie om de hoek kijken. Unotech is zo’n innovatieve speler op de markt, die aansluit bij onze toekomstvisie.”

Floris zegt tot besluit: “Door steevast te werken aan kwaliteitsverbetering kunnen we steeds consistenter leveren. De controle en zorg waarmee we binnenkomende materialen omringen, maakt dat we een betrouwbaar en schoon eindproduct leveren. Tel daarbij het feit dat dit product nu geleverd wordt in onberispelijke balen dankzij Unotech en je zult begrijpen dat klanten zich ontzorgd voelen. De klant weet dat als één baal goed is, de rest ook klopt. Dat is de kwaliteit waar Peute naar streeft en hetgeen dat ons een gegarandeerde afzet oplevert. Daar managen we continu op. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details