Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Viviane Heijnen is de keynote spreker voor de openingssessie met als titel Plastics Recycling in Europe – de weg banen naar circulariteit.

Vivianne Heijnen keynotespeaker op Plastics Recycling Show Europe

Noteer alvast in je agenda: Plastics Recycling Show Europe (PRSE) op 10 en 11 mei in de RAI in Amsterdam. Deze pan-Europese tentoonstelling en conferentie is volledig gewijd aan de kunststofrecycling-industrie. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Viviane Heijnen is de keynote spreker voor de openingssessie met als titel Plastics Recycling in Europe – de weg banen naar circulariteit.

PRSE is een van de belangrijkste evenementen op het gebied van kunststof­recycling en brengt de grootste spelers uit de kunststof- en recycling­sector samen om innovatieve technologie te demonstreren, best practices te delen, te netwerken en zaken te doen. De nieuwste trends in de kunststofrecycling­sector zullen tijdens de conferentie grondig worden onderzocht, wat een holistisch beeld geeft van de hele waardeketen van kunststofrecycling, waarbij politieke leiders, grote merken en de kunststofrecycling- en productie-industrie worden samengebracht.

Koolstofneutraal Europa

Terwijl de kunststofrecyclingketen worstelt met volatiele energieprijzen, wordt verwacht dat de push- en pull-factoren die van invloed zijn op de markt – werken aan een koolstofneutraal Europa – een van de meest populaire sessies zal zijn. Bevestigde sprekers zijn onder meer Gian de Belder, Global Group Manager Purchasing bij Procter & Gamble en zijn collega Adam Selby, Purchases Director – Global Resins & Sustainability. Tom Bébien, Recycling Manager bij Plastic Odyssey neemt op zijn beurt deel aan de paneldiscussie over wereldwijde initiatieven om de plastic kringloop te sluiten. De Plastic Odyssey-missie gebruikt een laboratoriumschip als ambassadeur voor de vermindering en recycling van plastic afval in de oceaan.

Van chemisch recyclen tot traceerbaarheid

Sprekers die een toekomstperspectief voor chemische recycling presenteren, zijn onder andere Ermis Panagiotopoulos, Head of Sustainability Advocacy EMEA bij Indorama en Lia Voermans, Director Innovation Strategy op Brightland Chemelot Campus. Verder gaan materialenfocussessies in op de uitdagingen, problemen en kansen binnen de sector voor mechanische recycling, met betrekking tot PET, PVC en technische kunststoffen, polyolefine afvalstromen en polypropyleen (PP) recycling. Andere sprekers onderzoeken weer de belangrijkste kwesties van traceerbaarheid. Tot Trust of Recycled Plastic behoren Adrian Sen, Packaging Sustainability and Innovation Manager bij Colgate, Lena Lundberg, Public Affairs and Regulatory Director bij Trioworld en Mireia Boada, Project Manager bij Plastics Recyclers Europe.

Evenementsponsoren

Sprekers in de Wetenschap achter recyclebaarheid zijn onder meer Flor Pena Herron, Sr. Sustainability & Circular Economy Manager EMEA bij Avery Dennison; Wladimir Moraes, Global Market Manager Flexible Packaging bij Bostik en Annett Kaeding, Circular Packaging & Sustainability Project Management bij AKK Innovation. Ook PRSE-evenementsponsors zullen een toelichting geven op een breed scala aan innovaties op het gebied van plasticrecyclingtechnologie en de bredere circulaire economie. Polytopoly, toeleveringsorganisatie voor gerecyclede polymeren, is platina sponsor van het evenement, terwijl Axens, BASF, BB Engineering, Eastman Chemical, EREMA, Flanders Investment & Trade, Kraton Polymers, Mura Technology, Neste, SI Group en Tomra Sorting zilveren sponsors zijn. 

Meer dan 300 bedrijven en organisaties uit heel Europa hebben zich aan­gemeld om te exposeren in de RAI Amsterdam, waaronder: Albis, Berry Global, Bollegraaf, Dijmex Europe, Ettlinger, FIMIC, Interzero Plastics Recycling, Krauss Maffei, Krones, Milliken, Pellenc ST, PreZero, Remondis Recycling, Starlinger, Suez en Veolia.

Plastics Recycling Show Europe is bedoeld voor professionals op het gebied van kunststofrecycling en iedereen die zich bezighoudt met duurzaam gebruik van kunststoffen. Een brede dwarsdoorsnede van de industrie is op het evenement vertegenwoordigd, waaronder leveranciers van machines en apparatuur voor het recyclen van kunststoffen, leveranciers en samen­stellers van kunststoffen, pre-processors, mechanische en chemische kunststoffen­recyclers, specialisten op het gebied van afvalbeheer en brancheverenigingen. Een uitvoerig thema over chemische recycling tot slot leidt bezoekers door de geschiedenis van en de nieuwste innovaties op het gebied van chemische recycling in een tijdlijn met videoweergaven. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details