Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Voorzetapparatuur specifiek afgestemd op de recyclingsector
Deze kantelaar-modellen zijn geschikt voor seizoensgebonden en intensief gebruik.

Voorzetapparatuur specifiek afgestemd op de recyclingsector

Met de balenklem, inclusief ‘steel cutting’-systeem, kan de chauffeur vanuit de cabine cellulosebalen openknippen

CAM attachments is een merk van voorzetapparatuur voor heftrucks en andere industriële machines. De Italiaanse fabriek produceert hydraulische vorkverstellers, rotators, klemmen, … en werd opgericht in 1970 in de regio van Milaan. Sinds de overname door TVH Parts nv in 2012 werd het merk CAM attachments ook buiten Italië steeds bekender als een betrouwbare partner voor voorzetapparatuur.

Klemmen laten je toe om een waaier aan ‘niet-gepallettiseerde’ lasten te verwerken.

Met meer dan 50 jaar ervaring heeft de fabriek een uitstekende technische kennis in het aanbieden van oplossingen voor verschillende toepassingen, van licht dagelijks gebruik tot complexe projecten met hoge intensiteit. Sven Vanoverschelde, Category Manager Attachments bij TVH: “We merkten dat klanten onze uitgebreide stock aan voorzetapparatuur en competitieve voorwaarden, zeker appreciëren. Zo hebben we een omvangrijke voorraad aan rotators, balenklemmen, vorkklemmen, … Bovendien zorgt een grote beschikbaarheid aan wisselstukken ervoor dat machines bij onderhoud en herstel snel weer ingezet kunnen worden.”

De balenklem behandelt met gemak de meeste in balen verpakte goederen.

Uitbreiding mogelijkheden heftruck

De toestellen van CAM attachments zorgen ervoor dat er veel meer uit een heftruck te halen is dan enkel het opnemen van pallets. Met de klemmen kan de heftruck bijvoorbeeld ook goederen vastnemen die niet op een pallet liggen, met de rotators kunnen boxen geledigd worden, enzovoorts. Zo worden over het algemeen handlingsprocessen veel efficiënter. 

Vanoverschelde: “Wat onze balenklemmen betreft hebben we verschillende families. Er zijn onder andere de pulpbalenklemmen (HBC-model) met versterkte armstructuur en versterkte cilinders. Bovendien hebben we balen­klemmen voor oud papier (HB.CDW-model) met extra grijptanden, anti-slijtagestrips uit hardox en gesloten armen. Daarnaast kunnen we onze klemmen nog extra aanpassen op maat van de klant, indien gewenst.”

De kantelaars behoren tot de meest innovatieve op de markt.

Balenklem met ‘steel cutting’-systeem

Vanoverschelde: “We hebben een R&D-team dat bestaat uit acht collega’s die continu verbeteringen aan ons bestaande gamma aanbrengen én nieuwe producten ontwikkelen. Onze huidige recyclingklemmen zijn bijvoorbeeld het resultaat van jarenlange ervaring, verbeteringen én luisteren naar de klanten. De celluloseklem met ‘steel cutting’-systeem is ook een mooi voorbeeld van nieuwe producten.”

“We merken dat, aangezien de meeste heftrucks uitgerust zijn met sideshifts en vork­verstellers, we onze voorzetapparatuur dagelijks aan de man kunnen brengen. En daarnaast zien we ook een grote groei bij onze rotators, balen­klemmen en vorkklemmen. Deze lopen het best in de recyclingsector omdat deze firma’s vaak balen moeten opnemen, boxen met afval moeten ledigen, … Ze worden ingezet in firma’s die papier, plastiek, katoen, metaal, … recyclen. Tot slot hebben we ook een balenklem met ‘steel cutting’-systeem ontwikkeld. Zo kan de chauffeur vanuit de cabine de cellulosebalen openknippen.”

Dankzij de 3-in-1-functie kun je nu eenvoudig pallets, balen, dozen, … verwerken.

Netwerken op beurzen

“Omdat we in 2021 een heel goede ervaring hadden op de PRSE-beurs in Amsterdam, hebben we dit jaar opnieuw deelgenomen. We hebben alweer ons netwerk flink kunnen uitbreiden en veel gelijkgezinden ontmoet. Niets kan namelijk persoonlijke gesprekken vervangen. En op de Vakbeurs Recycling in Gorinchem zijn we steevast van plan om nóg meer aan te tonen hoe we recycling-professionals hun leven gevoelig kunnen verbeteren”, besluit Vanoverschelde.  

Standnummer – I114

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details