Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Het PYROsmart-systeem stuurt als optie volautomatisch de blussing aan, ook als er niemand aanwezig is.

Vroegtijdig potentiële brandhaarden detecteren

Veel meer dan ‘gewoon’ broei- en branddetectie

B.L.W. Visser heeft ruim 10 jaar geleden het PYROsmart-systeem van Orglmeister in de Benelux geïntroduceerd. Met succes! Want door met de PYROsmart-infraroodcamera 24/7 overal de temperatuur te meten, door de hele hal, is dit systeem de oplossing voor branddetectie gebleken. Het PYROsmart-systeem heeft geen last van stof, donkere ruimtes, waterdamp of rook. Het zal bovendien in een vroeger stadium dan om het even welke techniek alarmeren over een mogelijk brandgevaar. Want voortijdige branddetectie is cruciaal, zowel persoonlijk als professioneel.

Het PYROsmart-systeem van B.L.W. Visser is slim, herkent verstorende warmtebronnen zoals bijvoorbeeld voertuigen, lampen en motoren en stuurt als optie volautomatisch de blussing aan, ook als er niemand aanwezig is. Eén PYROsmart is voldoende om een oppervlakte ter grootte van een voetbalveld te bewaken.

Branddetectie op afstand regelen wordt makkelijk en toegankelijk.

Opslag meetresultaten

Handig is ook dat alle gebeurtenissen worden vastgelegd, zowel beeld als bijbehorende data. Dit is belangrijk voor analyses van de gebeurtenissen en meldingen. Dat kan zowel realtime of achteraf. De software zorgt er onder andere voor dat de maximaal gemeten temperatuur wordt opgeslagen. Zo krijgt de gebruiker een uniek temperatuurprofiel van de dagelijkse werkzaam­heden. Ook de status van het eigen systeem, zoals voedings­spanning, interne temperatuur, aanwezigheid van perslucht, enzo­voorts, wordt volcontinu vastgelegd. De PYROsmart is dus veel meer dan ‘gewoon’ broei- en branddetectie. De ingebouwde intelligentie en brandanalyse maakt het een krachtig middel om branden voortijdig op te sporen en op tijd in te grijpen. Zonder valse alarmen.

Beheer op afstand

Het systeem is dusdanig ingericht dat service op afstand mogelijk is. Dat zorgt ervoor dat branddetectie op afstand regelen makkelijk en toegankelijk wordt. Voor configuratie-aanpassingen, updates en verhelpen van storings­meldingen is het daardoor vaak niet nodig om te wachten op een specialist. Voor zowel softwarematige aanpassingen, instellingen, een check op fout­meldingen, oplossen van storingen én analyse is het mogelijk om met een PC, tablet, laptop of smartphone het systeem te benaderen en de beelden van de PYROsmart te bekijken.  

Standnummer G114

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details