Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Waarom AI-recyclingherkenning fundamenteel is in de sector
Cortex past in bijna alle cabines.

Waarom AI-recyclingherkenning fundamenteel is in de sector

Baanbrekende robotoplossing voor afvalsortering

Robots maakten nog maar recent hun opwachting in het domein van afvalsortering, waar menselijke sorteerders, optische systemen en andere sorteertechnologieën al tientallen jaren actief zijn. Aangezien de robotprestaties zich nog in een vroeg stadium bevinden, is het bereiken van een bredere acceptatie momenteel nog een uitdaging. AMP Cortex™ is een robotsorteersysteem dat wordt aangestuurd door AMP’s AI-technologie. Het pakt al die uitdagingen kordaat aan … 

Een AI neuraal netwerk kan helpen om te begrijpen hoe goed de huidige sorteerprocessen het doen en hoe ze verbeterd kunnen worden.

Hoewel de robotprestaties gebaseerd zijn op de koppeling van de mechanische beweging met het ROS (Robot Operating System), zijn er elementen die dit kunnen beïnvloeden. Deze elementen kunnen grofweg onder­verdeeld woorden in slechte itemherkenning, materiaal­presentatie, verwachtingen managen en mechanische problemen.   

Slechte itemherkenning 

De belangrijkste reden hiervoor ligt heel vaak in het neurale netwerk. Voor het geval iemand niet weet hoe de technologie werkt met betrekking tot sorteren, zijn er drie hoofdcomponenten: een ‘visionsysteem’ (de ogen), een neuraal netwerk (de hersenen) en de robotarm (de handen). De ogen detecteren en identificeren objecten en sturen deze informatie naar ‘de hersenen’, die vervolgens de mechanische robot aanstuurt in termen van een noodzakelijke actie. Als het neurale netwerk niet solide is, zal de robot items missen. 

Materiaalpresentatie 

Als de stapeling te hoog is, kunnen handmatige sorteerders door het materiaal op de transportband gaan om te zien wat er onder een ander item zit. Robots kunnen dat niet. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, want als je dit negeert, heeft dat een directe invloed op de prestaties van de robot. 

Verwachting beheren 

Indien een permanente verbinding met het internet niet gewenst is, kan een neuraal netwerk ook lokaal draaien. Om een lange downtime te vermijden, worden robotinstallaties in een weekend uitgevoerd, om tegen maandag­morgen ermee aan de slag te kunnen. 

Mechanische problemen 

Het aanpassen van de afvaltrechters is geen onmogelijke taak en de Cortex past in bijna alle cabines. Dus de nodige aanpassing voor installatie is vaak minimaal, waardoor het ideaal is voor de retrofitmarkt. 

Het probleem aanpakken   

In de snelle wereld van vandaag, waar AI een modewoord is, is het gemakkelijk om in de ban te raken van de opwinding van het ontwikkelen van ‘coole’ technologie. Het echte doel is nochtans simpel: AI afstemmen op de behoeften van klanten om een product te ontwikkelen dat mensen met succes kunnen implementeren in het hedendaagse recyclingproces.  

AI-systemen

AI-systemen zijn veel effectiever in het detecteren van een grotere verscheiden­heid aan objecten dan sorteerapparatuur op basis van sensoren. Onder ideale omstandigheden zijn andere sorteerapparaten dan weer efficiënter in het onderscheiden van polymeren. Een AI neuraal netwerk kan helpen om te begrijpen hoe goed de huidige sorteerprocessen het doen en hoe ze verbeterd kunnen worden.  

Vanuit het perspectief van digitale transformatie is de maatschappij notoir traag in digitale transformatie, vooral als het gaat om het implementeren van nieuwe manieren om bestaande systemen te beheren en te verbeteren. Cruciaal voor digitale transformatie is het vermogen om de nieuwe en opkomende technologieën die nu beschikbaar zijn te implementeren en optimaal te gebruiken om de bedrijfsvoering en prestaties te optimaliseren. De AMP Cortex™ kan daarvoor een stevige stap voorwaarts zijn. 

Amp Robotics Corp – Standnummer D117

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details