Hét communicatieplatform over Recycling, Afvalmanagement en Milieu in Nederland
Wat betekent hoge kwaliteit in materiaal nu écht?
Door het gebruik van de NPK Power Booster kan de NPK Betonvergruizer G-18JX met een volle tank meer draaiuren halen.

Wat betekent hoge kwaliteit in materiaal nu écht?

Kwaliteit in cijfers

Hoogkwalitatief materiaal is een must. Én je wil voorkomen dat je machines stilstaan. Kwaliteit komt met een prijs, maar kun je ook uitrekenen wat het je onder aan de streep heeft opgeleverd? Demtech heeft die berekeningen gemaakt …

Arthur Polak van Demtech rekent ons aan de hand van een voorbeeld met de NPK Betonvergruizer G-18JX voor hoe échte kwaliteit er in cijfers uitziet. Daarnaast doet hij uit de doeken hoe je slimmer kunt werken: minder milieubelastend, meer werk verrichten met lichter materieel, brandstofbesparend én met minder slijtage. Het geheime wapen? De NPK Power Booster.

Het verminderde gewicht en de verminderde belasting van het hydraulische systeem van de kraan dragen bij aan aanzienlijke besparingen in CO2-uitstoot.

Kwaliteit verdient zichzelf altijd terug …

Arthur: “De NPK Betonvergruizer G-18JX heeft na elke 2.000 draaiuren een onderhoudsinterval nodig en kan tot 20.000 draaiuren mee. Na tien onderhoudsintervallen is de vergruizer aan het einde van zijn levenscyclus. Dus de totale kosten van deze vergruizer, inclusief aanschaf en onderhoud, bedragen slechts 4,33 euro/uur (of 0,13 cent per ton vergruisd beton). Dit lage bedrag biedt de klant zekerheid en continuïteit, omdat er geen uitval is tijdens het werk. Bovendien kunnen eventuele problemen snel ter plaatse worden opgelost, dankzij een uitgebreide voorraad onderdelen.”

Slimmer werken met de NPK Power Booster

De NPK Power Booster is een belangrijk instrument voor Demtech om de efficiëntie van hun werk te optimaliseren. Arthur: “Door het gebruik van de NPK Power Booster kan de NPK Betonvergruizer G-18JX met een volle tank meer draaiuren halen. Concreet? 4,81 extra draaiuren en 255 ton extra beton. Dit komt doordat de Power Booster drie keer het normale vermogen biedt, van 300 bar naar 900 bar, en dat met een lichtere slooptool. Het verminderde gewicht en de verminderde belasting van het hydraulische systeem van de kraan dragen ook bij aan aanzienlijke besparingen in CO2-uitstoot.”

… ook de NPK Power Booster verdient zichzelf terug

Tegenwoordig eisen opdrachtgevers steeds vaker dat aannemers aantonen dat ze duurzaam werken met een lagere emissie van schadelijke stoffen, gemeten met de MKI-waarde (Milieu Kosten Indicator). Het gebruik van hoogwaardig materiaal, in combinatie met de NPK Power Booster, kan leiden tot brandstofbesparing, verminderde slijtage, en meer werk in dezelfde tijd, wat resulteert in een gunstigere MKI-waarde. Dit kan het verschil maken bij het verkrijgen van opdrachten. “En dat verdient zichzelf automatisch terug!”, besluit Arthur Polak.

Standnummer Vakbeurs Recycling, J117, sloop- en infraplein.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details